CONSULTĂ UN SPECIALIST: 0356 228 228
SERVICII ACHIZIȚII SEAP CONTACT AUTENTIFICARE menu

Neumann MA 1


Pachet de Calibrare

 • Alinierea automată a monitorului
 • Algoritmi de calibrare dezvoltați în comun cu Fraunhofer IIS
 • Microfon de măsurare calibrat individual
Neumann
1 30900 Lei (TVA inclus)
în rate: de la 21.82 lei/luna (vezi detalii)
Stoc momentan epuizat: pentru un termen de livrare exact vă rugăm să întrebați un consultant SoundCreation.
Neumann

Neumann MA 1 - Alinierea automată a monitorului MA 1 de la Neumann asigură cea mai bună calitate posibilă a sunetului în orice cameră – de la studiouri de acasă până la săli de control profesionale. Folosind microfonul de măsurare calibrat individual, mediul dumneavoastră acustic este analizat într-un proces ghidat. Algoritmii avansați de calibrare, dezvoltați în comun cu institutul lider mondial în procesarea audio, Fraunhofer IIS, garantează o corecție de amplitudine și fază adaptată optim pentru o monitorizare exactă și fiabilă.

Caracteristici Generale:

 • Algoritmi de calibrare dezvoltați în comun cu Fraunhofer IIS
 • Pentru configurații stereo cu KH 80 DSP și toate perechile de monitoare Neumann analogice (fără DSP) care utilizează subwoofere KH 750 DSP
 • Microfon de măsurare calibrat individual
 • Curba țintă adaptivă a camerei
 • Optimizare de fază și amplitudine pentru monitoare analogice Neumann
 • Pentru Mac și PC

Monitorizare demnă de încredere oriunde

Alinierea automată a lui Neumann este un instrument dedicat pentru seturile stereo de monitoare KH 80 DSP cu sau fără KH 750 DSP, precum și două monitoare KH-Line fără DSP conectate la ieșirile analogice ale unui subwoofer KH 750 DSP. Spre deosebire de software-ul de corecție convențional, este o soluție integrată cu algoritmi noi, dezvoltată în comun cu Institutul Fraunhofer pentru Circuite Integrate (IIS) special pentru monitoarele de studio Neumann. Nu este nevoie de plug-in sau driver audio special: datele de aliniere sunt stocate și procesate în monitoarele alimentate cu DSP resp. subwoofer-ul înșiși. Ca un beneficiu unic, software-ul nu numai că optimizează răspunsul la amplitudine, ci și faza. Acest lucru oferă cea mai mare acuratețe în ceea ce privește tonalitatea, reproducerea impulsurilor și lacalizarea stereo.

Cum funcționează

Într-o primă etapă, datele acustice ale mediului de ascultare sunt adunate într-un proces ghidat. Nu sunt necesare cunoștințe acustice speciale. Pur și simplu conectați monitoarele dvs. Neumann la ieșirile interfeței dvs. audio sau controlerului de monitor. În plus, monitoarele dvs. de linie KH bazate pe DSP trebuie să fie, de asemenea, conectate la portul ethernet al computerului. Pentru conexiuni multiple, un comutator Ethernet standard va fi potrivit.

Acum conectați microfonul de măsurare MA 1 la intrarea pentru microfon. Acest microfon a fost dezvoltat special pentru acest software și este calibrat individual de acesta. Software-ul vă va ghida prin procesul de măsurare.

Din datele măsurate, software-ul stabilește proprietățile acustice ale încăperii. Parametrii individuali de corecție sunt generați conform unei curbe țintă specifice camerei calculată de software. Deceniile de experiență ale lui Neumann în calibrarea sistemelor de monitorizare în camerele de control ale studiourilor au fost încorporate în acest proces. Desigur, puteți modifica curba țintă în funcție de nevoile dvs.

Diferite aliniamente, precum și configurații complete de hardware și de măsurare pot fi salvate și apelate în mod convenabil.

În plus, procesul de aliniere asigură o însumare optimă a frecvențelor joase atunci când este utilizat un subwoofer. Acest lucru realizează o combinație corectă a timpului de funcționare și a fazei dintre monitoare și subwoofer. Reproducerea adesea diferențiată perceptibilă a subwooferului și a monitorului este astfel împiedicată. Rezultatul este un sistem ca turnat dintr-o singură matriță.

Toți parametrii de corecție rezultați sunt stocați și procesați în monitoarele alimentate cu DSP. Deci, nu mai rămâne nimic de care să vă faceți griji, nici plug-in-uri, nici probleme cu driverele. Și nici cabluri suplimentare: odată ce procesul de aliniere este finalizat, conexiunile ethernet nu mai sunt necesare.

Configurații Posibile

Configurații Posibile 

Folosind subwoofer-ul KH 750 DSP, seturile stereo de monitoare analogice KH-Line pot fi folosite și cu software-ul de aliniere automată a monitorului. KH 750 DSP are suficientă putere de procesare pentru a alinia întregul sistem, inclusiv cele două difuzoare analogice conectate la ieșirile sale. În plus, difuzoarele KH 120, KH 310 și KH 420 profită de liniarizarea de fază a filtrelor lor încrucișate încorporate! Rezultatul este o claritate sporită, un bas uscat și o reprezentare corectă în timp și mai precisă a reverburilor și a spațiilor acustice.


Viitorul

Alinierea automată a monitorului MA 1 este începutul unei noi ere în monitorizare. Începând cu versiunea actuală, care oferă rezultate acustice remarcabile pentru setările stereo, gama de funcții software va fi extinsă pas cu pas cu actualizări.

Cerințe Hardware
 • 1 pereche de difuzoare KH DSP sau până la două subwoofere KH 750 DSP în combinație cu o pereche de difuzoare KH analogice (non-DSP)
 • Microfon de măsurare Neumann MA 1
 • Computer (Windows 10 64 de biți și macOS 10.13, 10.14, 10.15 sau 11.0)
 • Interfață audio cu intrare analogică echilibrată cu alimentare fantomă de 48 V și 2 ieșiri analogice echilibrate sau ieșire digitală AES3 (numai cu KH 750 DSP)
 • Comutator de rețea
 • Rezoluția ecranului de 1280×720 px sau mai mare
Cerințe Software
 • Sistem de operare: Windows 10 64 de biți și macOS 10.13, 10.14, 10.15 sau 11.0
 • Neumann MA 1 – Software de aliniere automată a monitorului
 • Driver ASIO (pentru Windows)
 • IPv6 acceptat și activat
DSP Loudspeakers (Activate în rețea)

Următoarele difuzoare și subwoofere sunt activate în rețea și pot fi controlate direct de software:

 • KH 80 DSP
 • KH 750 DSP
Loudspeakers Analogice (Inactive în rețea)

Următoarele difuzoare nu sunt activate pentru rețea și trebuie conectate printr-o rețea-subwoofer activat pentru a fi inclus în configurarea sistemului:

 • KH 120 A
 • KH 120 D
 • KH 310 A
 • KH 310 D
 • KH 420/KH 420 + DIM 1

Informații Importante

Vă rugăm să rețineți:
 • După procesul de aliniere, software-ul MA 1 stochează datele de corecție în monitoare sau în subwoofer. În plus, atât configurația hardware, cât și alinierea(rile) create sunt salvate în software și pot fi modificate ulterior dacă este necesar. O altă conexiune continuă la computer este necesară numai dacă configurarea difuzoarelor trebuie controlată prin intermediul MA 1 în timpul funcționării. Aceasta include setările de nivel, gestionarea basului (dacă este conectat un subwoofer) și modificări de configurare sau de aliniere.

Prin urmare, nu este necesară nicio conexiune Ethernet la computer pentru funcționarea ulterioară a sistemului aliniat. În prezent, datele stocate în difuzor(e) nu pot fi reapelate sau modificate, odată ce software-ul este închis. Procedura de calibrare trebuie începută de la bun început și repetată.

 • În prezent, se aplică următoarele: Dacă difuzoarele au fost reglate anterior utilizând aplicația Neumann.Control iPad®, datele lor de corecție vor fi suprascrise printr-o aliniere cu software-ul MA 1. Dacă deschideți din nou aplicația Neumann.Control iPad®, ultimele date stocate în aplicație sunt trimise la difuzoare, suprascriind astfel datele de corecție generate de MA 1.
 • Setările de aliniere se fac prin intermediul software-ului MA 1. Alți parametri (de exemplu: mute, delay, etc.) nu pot fi controlați în prezent de software-ul MA 1.
 • Software-ul MA 1 nu include alinierea ghidată sau alinierea manuală, ca în aplicația Neumann.Control iPad®.

Specificații Tehnice:

Principiul de funcționare acustic Transducer de presiune
Model Direcțional  Omnidirecțional
Gamă de frecvențe 20 Hz - 20.000 Hz
Sensibilitate: 1 kHz la 1 kohm 30 mV/Pa -30 dBV +/- 3 dB necalibrat | 30 mV/Pa -30 dBV +/- 0.5 dB Calibrat (prin software)
Impedanță nominală 50 Ohmi

Impedanța de sarcină nominală 

1000 Ohmi
Nivel de zgomot echivalent, CCIR1 39 dB
Nivel de zgomot echivalent, ponderat A2 27 dB-A
SPL maxim pentru THD 0.5%3 132 dB
Raportul semnal-zgomot, CCIR (re. 94 dB SPL)4 55 dB 
Raportul semnal-zgomot, ponderat A (re. 94 dB SPL)5 67 dB
Tensiune maximă de ieșire 10 dBu
Tensiune de alimentare (P48, IEC 61938) 48 V ± 4 V
Consum de curent (P48, IEC 61938) 3 mA
Conector potrivit XLR3F
Greutate 37 g
Diametru 23 mm
Lungime 117 mm
Condiții de operare 0 °C - +70 °C; max. 90 % la +20 °C
Condiții de transport/depozitare −20 °C - +70 °C; max. 90 % la +20 °C

1) conform IEC 60268-1; Ponderarea CCIR conform CCIR 468-3, cvasi vârf; Ponderarea A conform IEC 61672-1, RMS
2) conform IEC 60268-1; Ponderarea CCIR conform CCIR 468-3, cvasi vârf; Ponderarea A conform IEC 61672-1, RMS
3) măsurată ca echivalent el. semnal de intrare
4) conform IEC 60268-1; Ponderarea CCIR conform CCIR 468-3, cvasi vârf; Ponderarea A conform IEC 61672-1, RMS
5) conform IEC 60268-1; Ponderarea CCIR conform CCIR 468-3, cvasi vârf; Ponderarea A conform IEC 61672-1, RMS

Diagrame

Omni MA 1

Omni MA 1 

Omni MA 1 

Linearizarea Microfonului

Pentru a utiliza întregul potențial al microfonului dumneavoastră MA 1 în aplicații de măsurare terță parte, curba de corecție individuală poate fi calculată aici. Parametrii corecției individuale pot fi apoi descărcați ca un simplu fișier text pentru importare în software terță parte.

 • Curba de calibrare care urmează să fie ADĂUGATĂ la datele măsurate
 • Curba de calibrare este valabilă pentru un unghi de incidență de 90° (adică microfonul îndreptat vertical)

Cod articol: 508972

Unitatea de vanzare: bucata

Accesorii și recomandări
KH 150
KH 150
Neumann KH 150
7 09000 Lei
Neumann KH 150

Evaluările clienţilor:

Produse similare
Monitor Alignment Kit 1
Monitor Alignment Kit 1
Neumann Monitor Alignment Kit 1
8 22200 Lei
Neumann Monitor Alignment Kit 1
GLM 3.0 Set
GLM 3.0 Set
Genelec GLM 3.0 Set
1 49900 Lei
Genelec GLM 3.0 Set