CONSULTĂ UN SPECIALIST: 0356 228 228
SERVICII ACHIZIȚII SEAP CONTACT AUTENTIFICARE menu

Cum îmi aleg corect chitara electrică?

Alegerea chitarei electrice potrivite depinde de mai mulți factori, inclusiv bugetul, stilul de cântat și preferințele personale. Iată câțiva pași care vă te ajuta să decizi:

Stabilește bugetul:

Chitarele electrice vin într-o gamă largă de prețuri, așa că începe prin a stabili un buget. Acest lucru te va ajuta sa îți restrângi opțiunile și te va ajuta să eviți cheltuirea excesivă.


Ia în considerare stilul tău muzical:

Diferite chitare sunt mai potrivite pentru diferite genuri. De exemplu, o chitară Stratocaster este excelentă pentru blues și rock, în timp ce o chitara Les Paul este potrivită pentru hard rock și heavy metal. Informează-te cu privire la ce chitare sunt utilizate în mod obișnuit în stilul muzical pe care dorești să îl abordezi. O simplă căutare pe YouTube îți poate ușura alegerea chitarei.


Testează înainte de a cumpăra:

Ori de câte ori este posibil, vizitează un magazin de muzică și încearcă diferite chitare. Acordă atenție modului în care se simt în mâinile tale, cât de confortabil sunt pentru cântat și sunetul pe care îl produc. Forma gâtului, forma corpului și greutatea pot afecta tehnica de cântat și confortul. Tocmai de accea îți recomandăm să ne faci o vizită intr-unul din magazinele noastre din Timișoara sau Oradea. Consultanții noștri îți stau la dispoziție pentru a te ajuta în alegerea chitarei dorite.


Nou vs. Folosit:

Ia în considerare dacă dorești să cumperi o chitară nouă sau folosită. Chitarele uzate pot oferi un raport calitate-preț bun, dar pot necesita anumite ajustări sau modificări costisitoare care te pot apropria de prețul unei chitare noi.


Doze și componente electronice:

Chitarele electrice vin cu diferite configurații de doze, cum ar fi doze tip single-coil și humbucker. Aceste doze afectează tonul chitarei. Cercetează tipul de doze care sunt cele mai bune pentru sunetul dorit. Îți stăm la dispoziție atât telefonic cât și fizic in magazinele noastre pentru consultanță profesionala gratuită.

Ce tipuri de doze exista?

Acest ghid scurt explică diferențele între tipurile de doze single coil și humbucker. banner ghid de doze de chitara

Brand și reputație:

Multe mărci de chitare consacrate precum Fender, Gibson, Yamaha și Epiphone au o bună reputație pentru calitate. Cu toate acestea, există și mărci mai puțin cunoscute care produc chitare grozave. Cercetează și informează-te cu privire la chitara care ți se potrivește. Nu ezita să ne contactezi dacă ai nevoie de ajutor.


Forma și designul chitarei:

Forma și designul unei chitare pot fi importante atât pentru estetică, cât și pentru confort. Alege o chitară pe care o găsești atrăgătoare din punct de vedere vizual și confortabil de cântat.


Accesorii suplimentare:

Ia în considerare ce altceva ai nevoie, cum ar fi un amplificator, cabluri, un tuner, o curea și o husă pentru transport. Aceste articole se pot adăuga la costul total al chitarei alese. La noi pe site găsești toate accesorile necesare cât și echipamentul electronic necesar.


Cere recomandări:

Dacă ai prieteni sau mentori care sunt chitariști cu experiență, cere recomandările și informațiile lor. Ei pot avea sfaturi valoroase bazate pe propriile experiențe. În același timp, chitariștii de la SoundCreation te pot ajuta în alegerea chitarei potrivite pe baza experienței lor. E mai recomandat să ceri sfaturi de la cineva care are contact foarte des cu diferite tipuri de chitare dar și o experiență muzicală mai vastă.


Planifică upgrade-uri viitoare:

Reține că poți face oricând upgrade mai târziu la anumite componente ale chitarei tale, cum ar fi dozele, cheițele și părțile electronice. Așadar, dacă găsești o chitară pe care o iubești dar căruia îi lipsește o caracteristică pe care o dorești, ea se poate implementa oricând. Stocul nostru este destul de bogat și îți poți modifica chitara dupa bunul plac.

În cele din urmă, cea mai bună chitară electrică pentru tine este una care se simte confortabil la cântat, se potrivește stilului tău de cântat și se încadrează în bugetul tău.

Nu te grăbi să decizi, deoarece este o investiție în călătoria ta muzicală.

Fă-ți timp să cercetezi, să testezi diferite chitare și să faci o alegere corectă.