CONSULTĂ UN SPECIALIST: 0356 228 228
SERVICII ACHIZIȚII SEAP CONTACT AUTENTIFICARE menu

Noi modele de la BlueSky

30.03.2009
Noi modele de la BlueSkyBlue Sky introduce din luna aprilie a acestui an doua noi componente la linia sa de monitoare de studio: Subwoofer-ul activ Push-Pull SUB 212 de 400W si monitorul compact Mid-Field SAT 8 de 300W.

Diane Gershuny:
?Designul Sealed-Box a SAT 8 si SUB 212, combinat cu electronica sofisticata de management al basului asigura o legatura stransa intre SAT si SUB. Rezultatul este un sistem de monitorizare full-range uluitor de precis?.

Renumita in toata lumea pentru precizie, cu un raspuns complet in frecvente, Blue Sky este incantata sa introduca in linia sa completa de monitoare de studio doua noi componente deosebit de importante: Subwoofer-ul activ Push-Pull SUB 212 de 400W si satelitul compact Mid-Field SAT 8 de 300W. SUB 212 este conceput a fi parte integranta al unui sistem de monitorizare, dand posibilitatea unui monitor de studio, ca SAT 8, sa fie pozitionat pentru cea mai buna imagine si SUB-ului sa fie pozitionat pentru cel mai bun raspuns in frecvente joase. Eliberand monitorul de studio(satelitul) de efortul reproducerii frecventelor joase inseamna ca designul fara compromisuri "sealed-box" combinat cu electronica sofisticata de management al basului asigura o legatura stransa intre SAT si SUB. Cand se combina, SAT 8 si SUB 212 asigura o monitorizare cu raspuns complet in frecvente si cu o precizie de o claritate uluitoare.

"Clientii nostri au cerut un sistem puternic similar cu Sat 12 si Sub 15, dar intr-un pachet mai mic", a spus vicepresedintele Blue Sky Chris Fichera. "Sat 8 si Sub 212 se vor adresa acestor aplicatii"

Despre SUB 212


SUB 212 de la BlueSky este un subwoofer "sealed box" activ push-pull, cu doua difuzoare de 12" si o putere de 400W. Acesta se caracterizeaza printr-un raspuns in frecvente de 25Hz la 200Hz, +/-3dB. In plus SUB 212 are inclusa electronica sofisticata de management al basului pentru sistem 2.1 cu filtru trece jos de ordinul 4 la 80Hz Linkwitz-Riley si filtru trece sus de ordinul 2 la 80Hz, perfect potrivite pentru raspunsul lui SAT 8 (SUB 212 este de asemenea compatibil cu SAT 12, SAT 6.5 si SAT 5).


Configuratia unica "push-pull" a SUB 212 este realizata nu doar pentru a creste nivelul de iesire ci si pentru a reduce distorsiunile. Un subwoofer push-pull foloseste 2 drivere(difuzoare): unul montat cu membrana spre exterior, iar al doilea montat in spatele primului, cu magnetul spre exterior. Utilizand doua drivere se dubleaza puterea maxima, in timp ce configuratia push pull reduce distorsiunile armonice. In mod normal, intr-un design conventional, la nivele de iesire foarte mari distorsiunile armonice secundare domina spectrul distorsiunilor a majoritatii driverelor subwoofer-elor, problema fiind cauzata de operarea asimetrica a suspensiei si structurii magnetice a driverului (difuzorului). Cu alte cuvinte, iesirea driverului este diferita cand membrana se misca spre exteriorul magnetului, fata de situatia cand se misca spre magnet.

Operatia de Push-pull reduce distorsiunile armonice printr-o modalitate fizica inteligenta. Dupa cum a fost mentionat mai sus, push-pull foloseste doua drivere, unul montat opus celuilalt. Driverul montat in partea de jos are magnetul indreptat spre exteriorul boxei si este "condus" electric in afara fazei de catre driverul frontal, care mentine amandoua drivere acustic in faza. In momentul in care membrana driverului frontal se departeaza de magnet, membrana celuilalt driver se misca invers, spre magnet. Cand se combina iesirile celor doua drivere se anuleaza distorsiunile armonice ale acestora, reducandu-se considerabil distorsiunile generale ale subwoofer-ului.


Despre SAT 8

SAT 8 de la Blue Sky este un monitor compact mid-field pe trei cai, tri-amplificat cu o putere maxima de 300W, difuzor emisferic de frecvente joase de 8" cu excursie mare, difuzor emisferic de frecvente medii de 4" cu distorsiuni extrem de scazute si un tweeter de 1" cu membrana dual ring cu waveguide integrat. Pentru a reduce reflexiile destructive ale cabinetului, Blue Sky a dezvoltat si incorporat in SAT 8 proprietatea "Multi-Aperture Acoustic Diffraction Absorber", care ajuta la mentinerea placuta a raspunsului in frecvente la nivelul frecventelor medii si inalte, fara a fi nevoie de un horn pentru ghidare a frecventelor.

SAT 8 dispune de un amplificator special cu distorsiuni minime de 100W pentru woofer-ul de 8", un amplificator, de asemenea cu distorsiuni minime, de 100W pentru medii si altul tot de 100W, pentru tweeter. SAT 8 emite fara efort sunete curate si precise cu un raspuns in frecvente de 80Hz la 30kHz +/-3.0dB (200Hz la 15kHz +/-1.5dB), fiind compatibil cu SUB 15 Universal, SUB 212, SUB 12 si BMC (Bass Management Controller). Panoul din spate ofera posibilitatea controlului pentru operare "full space" (plasamentul in camera) sau "half space" (montat pe un perete), potentiometre pentru reglarea nivelului frecventelor inalte, medii si joase, individual, precum si controluri pentru diferite variabile de amplificare.

SAT 8 este realizat sa functioneze atat in pozitie verticala cat si orizontala, datorita posibilitatii rotirii placii pe care sunt montate driverul de medii si tweeterul.