CONSULTĂ UN SPECIALIST: 0356 228 228
SERVICII ACHIZIȚII SEAP CONTACT AUTENTIFICARE menu

M-Audio Fast Track Ultra

15.01.2008

 In curand va aparea ce se aude deja de un timp in variante neoficiale. S-ar parea ca asta va fi unul dintre cele mai tari solutii USB din gama.
Fast Track Ultra are 8 intrari si tot atatea iesiri, din care 6 (!) sunt analogice. Iar 4 din cele 6 intrari sunt cu preamp! Rezolutia maxima este de 24bit/96kHz care nu este cea mai mare cifra, dar sa fim sinceri: cine face intr-un studio de proiecte recording pe 192kHz? Pe langa dotarile deja "standard" (MIDI 1x1, S/PDIF I/O stereo), apare si o facilitate destul de practica: are doua iesiri de casti, ambele amplificate separat. Astfel se pot face inregistrari in aceeasi incapere unde se afla atat artistul cat si inginerul de sunet.
Un minus poate ar fi ca are doar doua efecte DSP: delay si reverb. Oricum reverbul din DSP probabil ca nu s-ar putea compara cu un reverb de calitate (reverbul fiind cel mai complex efect existent).

In concluzie, aceste efecte nu sunt indicate sa fie utilizate in mix. Apoi daca efectele nu sunt facute pentru mix ar trebui sa fie gandite doar pentru monitoring (ex: vocalul sa nu-si auda vocea cruda pe negativ). Dar atunci de ce nu este dotat mai bine cu un compresor, care e mult mai important decat reverbul?
Insa sa nu mergem prea inainte in timp, ca placa o sa apara pe piata cel mai probabil doar prin martie, si s-ar putea ca informatiile disponibile acuma sa nu fie inca cele finale.