CONSULTĂ UN SPECIALIST: 0356 228 228
SERVICII ACHIZIȚII SEAP CONTACT AUTENTIFICARE menu

A sosit Logicon Air: primele impresii!

26.11.2009
A sosit Logicon Air: primele impresii!E o zi frumoasa de noiembrie, cu destul de mult soare pentru perioada asta a anului, insa partea buna vine cu aditia la stocul Soundcreation a produselor de la ICON, o firma globala relativ noua in domeniul digital-audio, insa deloc amatoare, dupa cum demonstreaza premiul de "Best in Show" primit la prestigiosul show NAMM editia din 2008.
Produsul care mi-a sarit direct in ochi si am fost extrem de curios sa il incerc, a fost clapa midi Icon Logicon 5 Air.
Fiind posesorul unui Akai Mpk49, care este o clapa midi excelenta, sunt prea putine altele care inca ma impresioneaza. Spre surpriza mea, Icon Logicon 5 Air, a reusit sa faca chiar acest lucru, m-a surprins foarte placut. In primul rand, culoarea, un alb superb, este un factor principal care iti atrage pur si simplu privirea, inspirand un aer de "PREMIUM/LIMITED EDITION", iar mai apoi, apropiindu-ma, am observat o constructie solida, ca de tanc daca doriti, carcasa fiind din metal.
Inainte sa ajung la clape, degetele mi s-au indreptat catre pad-urile acestui instrument, care m-au uimit de la prima apasare, avand un timp de raspuns excelent, senzatie extrem de placuta, iar calitatea acestora m-a dus cu gandul la dispozitive ce costa de cateva ori mai scump decat acesta. Clapele sunt destul de bune si ele, cu actiune semi-weighted si aspectul clapelor de pian, plus functia de aftertouch.
Faderele de control sunt foarte bune, precum ai vedea si la unele console de mixaj digitale, cu actiune excelenta, iar butoanele rotative au proprietatea de a se invarti la 360 de grade, adica la infinit, contrar altora care functioneaza doar la 180 sau 270 de grade, fiind limitate in acest fel. Butoanele rotative mai au si o functie interesanta, de click, pentru setarea precisa a parametrilor.
Alte caracteristici ar fi rotita, jog-wheel, care permite navigarea usoara printre parametrii sau setari butoanele de transport (stop, play, forward, rewind, record, loop) pentru controlul sporit, plus multe alte caracteristici, pe care va las pe voi sa le descoperiti.
Clapa are conexiune midi prin usb cu computerul, insa ea se poate lega si prin midi standard cu alte dispozitive. Seria Logicon cuprinde pe langa 5Air, si variantele mai mari 6Air si 8air. Clapa este compatibila Windows si Mac, vine cu o suita de software lite si demo, iar pretul te face sa te bucuri, avand in vedere cate caracteristici magnifice iti ofera aceasta .

Se spune ca prima impresie e cea mai importanta. Cu ajutorul Logicon 5 Air, am putut sa vad cat de adevarata este afirmatia. Daca nu as fi avut deja un controller midi excelent, cel de la Icon, ar fi fost alegerea mea cu siguranta.
Bravo ICON!

Alex Muntean - Soundcreation