CONSULTĂ UN SPECIALIST: 0356 228 228
SERVICII ACHIZIȚII SEAP CONTACT AUTENTIFICARE menu

Focal Shape Twin


Monitor activ de studio

 • plajă de frecvențe: 40 Hz - 35 kHz
 • tri-amplificat cu putere de 80 W (joase), 80 W (medii) + 80 W (înalte)
 • difuzor de bass de 5”, difuzor de medii de 5” și tweeter de înalte de 1”
Focal
4 67900 Lei (TVA inclus)
Stoc momentan epuizat: pentru un termen de livrare exact vă rugăm să întrebați un consultant SoundCreation.
Focal

Focal Shape Twin - monitor activ de studio, echipat cu 2 difuzoare de 5", proiectat pentru a furniza precizie de monitorizare fiabilă pentru inginerii audio, producătorii și muzicienii din studiourile de acasă, de proiect și comerciale. Are un finisaj elegant, cu furnir de nuc ce acoperă partea superioară și frontală a cabinetului fabricat din MDF, care găzduiește un tweeter de 1" în formă de "M" și două woofere cu 5 ". Difuzorul inferior funcționează în intervalul de frecvențe 40 la 180 Hz, iar difuzorul superior în intervalul de frecvențe 40 Hz până la 2,5 kHz. Fiecare difuzor este amplificat prin amplificarea de clasă AB.


Designul cu radiatoare pasive duble de 8", oferă o performanță extinsă a frecvenței joase, permițând în același timp plasarea fizică a monitorului lângă perete. Suspensia TMD și circuitul Inductance Neutral contribuie la liniaritatea sporită și la distorsiunea minimă pe frecvența de răspuns a monitorului de 40 Hz până la 35 kHz.

Intrările includ un conector XLR cu 3 pini balansat și un conector coaxial RCA nebalansat, aflate pe pe panoul din spate, care oferă de asemenea un EQ pe 3 benzi, cu un filtru high-pass reglabil.


Suspensia TMD optimizează absorbția armonică pentru a asigura o acțiune piston-like pentru întregul spectru audio. Două inele au fost integrate în suspensie. Diametrul și locația acestor inele sunt determinate în funcție de flexibilitatea suspensiei, de alungirea acesteia, de frecvența de rezonanță și de curba de răspuns a frecvenței vizate a driverului difuzorului în funcțiune. Această tehnologie oferă o curbă de răspuns liniar de frecvență între 1 kHz și 2 kHz, reducând semnificativ distorsiunea în același interval. Registrul de frecvențe medii beneficiază, în consecință, de neutralitate sporită și contribuie la precizia imaginii stereo de ansamblu.

N.I.C. (Neutral Inductance Circuit) oferă un circuit magnetic extrem de stabil. Soluția constă dintr-un inel Faraday ale cărui dimensiuni, materiale și poziționare au fost optimizate astfel încât câmpul magnetic să nu mai fie afectat de poziția bobinei de voce, de amperaj sau de frecvența curentului care trece prin el. Acest lucru mărește răspunsul de frecvență la capătul superior al spectrului, optimizând astfel crossover-ul cu tweeter-ul, reducând în același timp distorsiunea armonică și intermodularea.

Difuzoarele Flax-Cone

Dezvoltarea tehnologiilor conului difuzorului este parte a expertizei centrale a Focal. Conurile de tip sandwich, utilizate pentru woofere, sunt compuse dintr-un strat de fibre de in, cuprinse între două straturi de fibre de sticlă. Fibrele de in sunt de două ori mai ușoare decât fibrele de sticlă și au o elasticitate scăzută. Compoziția de celuloză 80% produce proprietăți excelente de
amortizare. Această tehnologie sa dovedit a fi o îmbunătățire considerabilă față de conul poliglass în ceea ce privește greutatea, rigiditatea și amortizarea.


Tweeterul în formă de M

Focal și-a îmbunătățit în continuare faimosul tweeter din aliaj de aluminiu / magneziu, de tip inverted dome, prin introducerea a două inovații semnificative: cupola în formă de M și suspensia reproiectată. Domul inversat în formă de M oferă două avantaje majore. Directivitatea sa este chiar mai mică decât cea a unui tweeter cupolă inversată, permițând o mai mare flexibilitate în ceea ce privește poziția de ascultare. Din punct de vedere mecanic, forma M dă domului mult mai multă rigiditate, reducând totodată distorsiunea. În plus, suspensia Poron oferă o curbă de răspuns la frecvență mai liniară sub 6 kHz, îmbunătățind crossover-ul cu woofer-ul. Componenta magnetică a fost, de asemenea, optimizată datorită unei bobine de voce cu un cadru Kapton, care reduce semnificativ curentul Foucault și, în consecință, distorsiunea. Carcasa de tip horn în care a fost proiectat tweeterul oferă directivitate egală orizontală și verticală.


Radiatorul dublu pasiv

Radiatorul dublu pasiv de 8 "se adresează unei provocări comune întâlnite în cazul monitoarelor în câmp apropiat: combinarea unui design compact, a răspunsului frecvenței extinse la capătul inferior și a poziționării confortabile. Când sistemele portate își îndeplinesc limitele în ceea ce privește integrarea este necesară soluția ideală a radiatorului pasiv, totuși, în funcție de frecvență și volum, pot apărea moduri de balansare. Pentru a compensa acest fenomen, două suspensii în formă de U poziționate unul față de celălalt se alătură discurilor pasive, asigurând o simetrie perfectă în timpul mișcărilor de excursiune și incursiune.

Amplificare

Amplificarea de clasă AB a fost aleasă pentru a asigura un control optim asupra domeniului dinamic al semnalului audio. Fiecare difuzor de 5"este alimentat de un canal amplificator dedicat de 80 W, care asigură echilibrul tonajului indiferent de volum. Shape Twin dispune de un filtru de tip comb pentru frecvențe înalte și joase (shelving HF: ± 3 dB la shelving de 4,5 kHz, shelving LF: ± 6 dB la o frecvență de 250 Hz). Un crossover reglabil cu amplificare la 160 Hz (± 3 dB) vă permite să corectați orice reflexie parazitară datorată unei instalări pe o consolă de mixaj sau în apropierea unei suprafețe reverberante. Un filtru ajustabil de tip high-pass rezolvă toate problemele datorate frecvențelor joase din mediul de utilizare, dar și al crossover-ului în cazul utilizării unui subwoofer.

Monitorul se livrează împreună cu patru vârfuri de decuplare, care sunt reglabile în înălțime pentru a rezolva problemele create de monitoare care nu se află la aceeași înălțime cu ascultătorul. Unghiul modifică înălțimea de montare pentru a se potrivi cel mai bine înălțimii inginerului de sunet. O atingere inteligentă de finisare a vârfurilor este stratul de cauciuc, care îmbunătățește
izolarea difuzoarelor în raport cu suportul lor. Monitorul este livrat cu trei grile speciale de protecție pentru cele două difuzoare și tweeter. O atenție deosebită a fost acordată eficienței, cu un design care permite grilelor să fie îndepărtate sau asamblate fără scule. Pentru montarea pe perete sau în tavan, există două găuri filetate M6 pe partea din spate a difuzorului.


Specificații tehnice:

 • Tip: Activ 2.5-căi
 • Difuzoare: 2 x 5"/ 130 mm
 • Tweeter: 1 x 1"/ 25 mm, din aluminiu / magneziu în formă de M
 • Radiator: 2 x 8"/ 210 mm discuri pasive
 • Amplificator frecvențe joase: 80 W, Clasă-AB
 • Amplificator frecvențe medii: 80 W, clasă-AB
 • Amplificator frecvențe înalte: 50 W, clasa AB
 • Intrări:
  • 1 x XLR cu 3 pini (balansat)
  • 1 x RCA coaxial (nebalansat)
 • Impedanță de intrare:
  • XLR: 10 kOhmi
  • RCA: 10 kOhmi cu compensare de sensibilitate
 • Răspuns în frecvență: 40 Hz până la 35 kHz (± 3 dB)
 • SPL maxim: 110,5 dB SPL (vârf la 1 m)
 • Filtru High-Pass: Full-range, 45 Hz, 60 Hz sau 90 Hz (Q = 0.707)
 • Egalizare:
  • Frecvențe joase: până la 6 dB boost / cut la 250 Hz (shelving)
  • Frecvențe medii-joase: până la 3 dB boost/cut la 160 Hz (vârf, Q = 1)
  • Frecvențe înalte: până la 3 dB boost/cut la 4,5 kHz (shelving)
 • Materialul cabinet: MDF de 0,6 "/ 15 mm
 • Finisaj: vinil, furnir de nuc real și vopsea neagră
 • Funcție de oprire automată: după aproximativ 30 de minute fără semnal
 • Dezactivare a modului standby: detectarea semnalului mai mare de 3 mV
 • Alimentare: 220-240 VAC (siguranță T2AL / 250 V)
 • Consum de energie: <0,5 W
 • Găuri de montare: 2 găuri filetate M6
 • Dimensiuni (H x L x D): 478 x 211 x 279 mm
 • Greutate: 11 kg

Cod articol: 10004456

Unitatea de vanzare: bucata

Evaluările clienţilor:
Produse similare
Shape 65
Shape 65
Focal Shape 65
3 64900 Lei
Focal Shape 65
Shape 40
Shape 40
Focal Shape 40
2 10300 Lei
Focal Shape 40
Shape 50
Shape 50
Focal Shape 50
2 80500 Lei
Focal Shape 50