CONSULTĂ UN SPECIALIST: 0356 228 228
SERVICII ACHIZIȚII SEAP CONTACT AUTENTIFICARE menu

Bösendorfer Concert Grand 280VC


Pian acustic premium

  • seria Concert Grand cuprinde o acțiune mecanică inedită, dinamică și energică
  • îmbinarea perfectă dintre abordarea tradițională și cea mai recentă tehnologie de măsurare și modelare științifică a sunetului
  • lungime: 280 cm, greutate: 507 Kg
Bösendorfer
Prețul acestui produs nu este public - pentru detalii va rugăm să întrebați un consultant SoundCreation.
Cadouri de Paste 2024
Bösendorfer

Bösendorfer Concert Grand 280VC - Noul Bösendorfer Concert Grand 280VC surprinde atât artiștii, cât și publicul. Inginerii Bösendorfer au găsit îmbinarea perfectă dintre abordarea tradițională a producției de pian și cea mai recentă tehnologie de măsurare și modelare științifică a sunetului. Încă de la designul inițial, pianul rămâne fidel filozofiei unice Bösedorfer, mai mult, evoluează chiar și principiul corpului de rezonanță.

Consacrați pianiști, maeștri în arta sculptării sunetului, au fost implicați în perfecționarea articulației acustice a modelului 280 Vienna Concert.

Silueta elegantă a pianului reflectă ușurința acestui instrument de a reproduce sunete nobile și excepționale cu un minim de efort; un sunet de o claritate impecabilă și totodată radiant, cu o sonoritate extrem de armonioasă și variată în colorit.

Datorită dinamicii sale uluitoare și a finisajelor de cea mai înalta calitate, pianul Concert Grand 280VC reprezintă punctul culminant al producției legendare de piane Bösendorfer.

Specificații Tehnice:
  • Lungime: 280 cm
  • Lățime: 157 cm
  • Greutate: 507 Kg

Principiul corpului de rezonanță

În esență, tot corpul pianului, nu doar placa de rezonanță, ajută la formarea sunetului. Coroana pianului constă într-o bucată de lemn special prelucrată de lutieri pentru a permite îndoirea pe silueta interioară a pianului, un procedeu unic întâlnit doar la pianele Bösendorfer. Piesele interioare, lucrate manual din molid, prind viață și devin active acustic atunci când o notă este cântată, formând astfel un corp rezonant complet care permite întregului instrument să vă proiecteze interpretarea. O deosebită abundență de culoare a tonului și un sunet clar și impecabil sunt astfel artizanate. O construcție complexă, realizată meticulos, acordând importanță și celui mai infim detaliu. Acest procedeu face parte din tradiția vieneză de fabricare a pianelor.


De la pianissimo la fortissimo

Un Bösendorfer Grand oferă un control optim al recitalului. Proiectat într-o strânsă colaborare cu artiști și tehnicieni, acțiunea mecanică a clapelor instrumentului este finisată specific în stilul Bösendorfer, concepută special pentru a ajuta pianistul să articuleze perfect recitalul de la un pianissimo delicat până la un fortissimo minunat. Controllability at play.

Corzi de bas unicate

Toate corzile de bas sunt răsucite manual într-un mod specific, întâlnit doar la Bösendorfer. Acest aspect conferă pianului o nuanță sonoră unică și plină de viață. Corzile au miezul din oțel și sunt acoperite manual cu un strat sau două de bronz, oferind instrumentului o tonalitate caldă și specifică în registrul grav


Capodastru Individual
Bösendorfer este singurul producător de piane din lume care oferă un capodastru individual și detașabil aflat în registrul acut, acest aspect vă oferă o ajustare extrem de precisă și un sunet unic de care vă puteți bucura timp îndelungat de la achiziționarea instrumentului.
Procesul de turnare al cadrului
Specialiștii Bösendorfer folosesc o metodă tradițională de turnare pentru a fabrica cadrul pianului, folosind o matriță din nisip. Cadrul este fabricat în Austria și este lăsat să stea 6 luni de zile în afara fabricii; prin acest procedeu se eliberează tensiunea internă rezultată în urmă forjării, permițând cadrului să-și păstreze stabil forma sub tensiunea de 20 de tone exercitată de toate corzile întinse.

Butucul de acordaj

Butucul de acordaj este format din 3 straturi de 7 mm din lemn de arțar, lipite și poziționate transversal pe direcția fibrei. Stabilit pe o placă din lemn de fag roșu, butucul oferă o stabilitate foarte mare a pinilor. Stratul superior are o grosime de 1.5 mm și este din lemn de alun. Fiecare coardă este instalată individual cu mare atenție de tehnicieni, folosind o buclă construită manual special pentru acest procedeu. Avantajul este stablilitatea excelență și de lungă durata a acordajului.

Lemne

Esența unui pian Bösendorfer este molidul lăsat la uscat în mod natural, dovedit a fi cel mai potrivit lemn pentru calitățile acustice excelente. Cele patru anotimpuri, variațiile mari de temperatură, lumina naturală și aerul prepară lemnul pentru scopul sau final de a rezona cu o expresivitate aparte. Spre deosebire de orice alt producător de piane, Bösendorfer folosește mai mult de 80% lemn de molid pentru instrumentele sale. Un aspect notabil este timpul necesar producției propriu-zise, la care se adaugă și perioada de uscare naturală a lemnului. Astfel, se ajunge la 6 ani de zile pentru a obține sunetul specific și legendar, atât de cunoscut, al pianelor Bösendorfer Grand.


Made in Austria

Pianele Bösendorfer reprezintă nu doar o investițe. Aceste veritabile opere de artă își păstrează valoarea generații întregi de la fabricare. Profesioniști artizani și tehnicieni reușesc să redea atât frumusețea interioară, cât și naturalețea sunetului autentic Bösendorfer care iese în evidență printr-o expresivitate aparte și o dinamică energică. Fiecare notă cântată pe acest instrument prinde viață și este cu adevărat unică. Perioada de lucru estimativă este de aproximativ un an, timp în care specialiștii Bösendorfer lucrează meticulos și cu o atenție sporită, pentru a crea pianul perfect pentru dumneavoastră.


Finisaj Individual

Producția exclusivă de aproape 300 de instrumente pe an, face posibilă colaborarea strânsă a echipei Bösendorfer cu dumneavoastră pentru a putea crea împreună o capodoperă cu adevărat unică de care vă puteți bucură decenii întregi. Un alt avantaj notabil, orice detaliu sau finisaj poate fi personalizat, în cazul în care optați pentru un furnir deosebit, să alegeți culoarea sau o emblemă proprie, care va fi gravată de artizani meticuloși, orice este posibil!

Cireș
Nuc American
Mahon
Pommele
Macassar
Nuc Burr
Vavona
Wenge
Amboyna
Arțar
Pentru o ofertă de preț personalizată vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: bosendorfer@soundcreation.ro

Cod articol: BöCon_26688

Evaluările clienţilor:

Produse similare
Grand Piano 185 Vienna Concert Grand Piano 185 Vienna Concert
Bösendorfer Grand Piano 185 Vienna Concert
sunați-ne pentru preț
Bösendorfer Grand Piano 185 Vienna Concert
Grand Piano 214 Vienna Concert Grand Piano 214 Vienna Concert
Bösendorfer Grand Piano 214 Vienna Concert
sunați-ne pentru preț
Bösendorfer Grand Piano 214 Vienna Concert
185VC Artisan 185VC Artisan
Bösendorfer 185VC Artisan
sunați-ne pentru preț
Bösendorfer 185VC Artisan
Concert Grand 230VC Concert Grand 230VC
Bösendorfer Concert Grand 230VC
sunați-ne pentru preț
Bösendorfer Concert Grand 230VC
214VC Beethoven Black 214VC Beethoven Black
Bösendorfer 214VC Beethoven Black
sunați-ne pentru preț
Bösendorfer 214VC Beethoven Black
290 Liszt Edition 290 Liszt Edition
Bösendorfer 290 Liszt Edition
sunați-ne pentru preț
Bösendorfer 290 Liszt Edition
280VC Liszt Edition 280VC Liszt Edition
Bösendorfer 280VC Liszt Edition
sunați-ne pentru preț
Bösendorfer 280VC Liszt Edition
214VC Liszt Edition 214VC Liszt Edition
Bösendorfer 214VC Liszt Edition
sunați-ne pentru preț
Bösendorfer 214VC Liszt Edition
200 Liszt Edition 200 Liszt Edition
Bösendorfer 200 Liszt Edition
sunați-ne pentru preț
Bösendorfer 200 Liszt Edition
170 Liszt Edition 170 Liszt Edition
Bösendorfer 170 Liszt Edition
sunați-ne pentru preț
Bösendorfer 170 Liszt Edition