CONSULTĂ UN SPECIALIST: 0356 228 228
SERVICII ACHIZIȚII SEAP CONTACT AUTENTIFICARE menu

Bösendorfer 214VC Strauss Edition


Pian acustic premium

  • seria Ultimate Design varianta Grand Piano
  • model inspirat din propriul pian Bösendorfer al renumitului compozitor austriac Johann Strauss II
  • lungime: 214 cm, greutate: 367 Kg
Bösendorfer
Prețul acestui produs nu este public - pentru detalii va rugăm să întrebați un consultant SoundCreation.
Stoc momentan epuizat: pentru un termen de livrare exact vă rugăm să întrebați un consultant SoundCreation.
Cadouri de Paste 2024
Bösendorfer

214VC Strauss Edition - Dunărea albastră, poate cea mai cunoscută compoziție a lui Strauss II este considerată de mulți ca fiind imnul neoficial al Austriei. Prietenia dintre Strauss și Ludwig Bösendorfer reflectă puternic succesele pe care le-au întâlnit cei doi în paralel, în decursul vieții lor.

Modelul Ultimate Design, ediția Strauss este inspirat din propriul pian Bösendorfer al compozitorului, care este și în zi de azi expus la muzeul Strauss din Viena. Suportul de partitură fantezist, curbele line și blânde și stema Austriei, gravată pe capacul claviaturii amintesc de valsurile însuflețite care au adus atât de mult renume omului, orașului și țării.

Specificații Tehnice:

Lungime: 214 cm

Lățime: 151 cm

Greutate: 367 Kg

Clape: 88

Principiul corpului de rezonanță

În esență, tot corpul pianului, nu doar placa de rezonanță, ajută la formarea sunetului. Coroana pianului constă într-o bucată de lemn special prelucrată de lutieri pentru a permite îndoirea pe silueta interioară a pianului, un procedeu unic întâlnit doar la pianele Bösendorfer. Piesele interioare, lucrate manual din molid, prind viață și devin active acustic atunci când o notă este cântată, formând astfel un corp rezonant complet care permite întregului instrument să vă proiecteze interpretarea. O deosebită abundență de culoare a tonului și un sunet clar și impecabil sunt astfel artizanate. O construcție complexă, realizată meticulos, acordând importanță și celui mai infim detaliu. Acest procedeu face parte din tradiția vieneză de fabricare a pianelor.


De la pianissimo la fortissimo

Un Bösendorfer Grand oferă un control optim al recitalului. Proiectat într-o strânsă colaborare cu artiști și tehnicieni, acțiunea mecanică a clapelor instrumentului este finisată specific în stilul Bösendorfer, concepută special pentru a ajuta pianistul să articuleze perfect recitalul de la un pianissimo delicat până la un fortissimo minunat. Controllability at play.

Corzi de bas unicate

Toate corzile de bas sunt răsucite manual într-un mod specific, întâlnit doar la Bösendorfer. Acest aspect conferă pianului o nuanță sonoră unică și plină de viață. Corzile au miezul din oțel și sunt acoperite manual cu un strat sau două de bronz, oferind instrumentului o tonalitate caldă și specifică în registrul grav


Capodastru Individual
Bösendorfer este singurul producător de piane din lume care oferă un capodastru individual și detașabil aflat în registrul acut, acest aspect vă oferă o ajustare extrem de precisă și un sunet unic de care vă puteți bucura timp îndelungat de la achiziționarea instrumentului.
Procesul de turnare al cadrului
Specialiștii Bösendorfer folosesc o metodă tradițională de turnare pentru a fabrica cadrul pianului, folosind o matriță din nisip. Cadrul este fabricat în Austria și este lăsat să stea 6 luni de zile în afara fabricii; prin acest procedeu se eliberează tensiunea internă rezultată în urmă forjării, permițând cadrului să-și păstreze stabil forma sub tensiunea de 20 de tone exercitată de toate corzile întinse.

Butucul de acordaj

Butucul de acordaj este format din 3 straturi de 7 mm din lemn de arțar, lipite și poziționate transversal pe direcția fibrei. Stabilit pe o placă din lemn de fag roșu, butucul oferă o stabilitate foarte mare a pinilor. Stratul superior are o grosime de 1.5 mm și este din lemn de alun. Fiecare coardă este instalată individual cu mare atenție de tehnicieni, folosind o buclă construită manual special pentru acest procedeu. Avantajul este stablilitatea excelență și de lungă durata a acordajului.

Lemne

Esența unui pian Bösendorfer este molidul lăsat la uscat în mod natural, dovedit a fi cel mai potrivit lemn pentru calitățile acustice excelente. Cele patru anotimpuri, variațiile mari de temperatură, lumina naturală și aerul prepară lemnul pentru scopul sau final de a rezona cu o expresivitate aparte. Spre deosebire de orice alt producător de piane, Bösendorfer folosește mai mult de 80% lemn de molid pentru instrumentele sale. Un aspect notabil este timpul necesar producției propriu-zise, la care se adaugă și perioada de uscare naturală a lemnului. Astfel, se ajunge la 6 ani de zile pentru a obține sunetul specific și legendar, atât de cunoscut, al pianelor Bösendorfer Grand.


Made in Austria

Pianele Bösendorfer reprezintă nu doar o investițe. Aceste veritabile opere de artă își păstrează valoarea generații întregi de la fabricare. Profesioniști artizani și tehnicieni reușesc să redea atât frumusețea interioară, cât și naturalețea sunetului autentic Bösendorfer care iese în evidență printr-o expresivitate aparte și o dinamică energică. Fiecare notă cântată pe acest instrument prinde viață și este cu adevărat unică. Perioada de lucru estimativă este de aproximativ un an, timp în care specialiștii Bösendorfer lucrează meticulos și cu o atenție sporită, pentru a crea pianul perfect pentru dumneavoastră.


Pentru o ofertă de preț personalizată vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: bosendorfer@soundcreation.ro

Cod articol: Bö214_26928

Evaluările clienţilor:

Produse similare
170 Strauss Edition 170 Strauss Edition
Bösendorfer 170 Strauss Edition
sunați-ne pentru preț
Bösendorfer 170 Strauss Edition
185VC Strauss Edition 185VC Strauss Edition
Bösendorfer 185VC Strauss Edition
sunați-ne pentru preț
Bösendorfer 185VC Strauss Edition
200 Strauss Edition 200 Strauss Edition
Bösendorfer 200 Strauss Edition
sunați-ne pentru preț
Bösendorfer 200 Strauss Edition
225 Strauss Edition 225 Strauss Edition
Bösendorfer 225 Strauss Edition
sunați-ne pentru preț
Bösendorfer 225 Strauss Edition
280VC Strauss Edition 280VC Strauss Edition
Bösendorfer 280VC Strauss Edition
sunați-ne pentru preț
Bösendorfer 280VC Strauss Edition
290 Strauss Edition 290 Strauss Edition
Bösendorfer 290 Strauss Edition
sunați-ne pentru preț
Bösendorfer 290 Strauss Edition