Reduceri de Paște - Până la 50% discount!
Arrow
CONSULTĂ UN SPECIALIST: 0356 228 228
SERVICII ACHIZIȚII SEAP CONTACT AUTENTIFICARE menu
Acest produs nu se mai fabrică sau nu se mai află în oferta noastră.

ECHO Audiofire 8 - discontinued


Interfata audio cu interfata Firewire oferind flexibilitate mai mare, 8 intrrai analogice XLR/TRS, 8 iesiri, multiple rate de esantionare 32k, 44.1k, 48k, 88.2k,96k, ADAT in si out.
ECHO
ECHO
ECHO Audiofire 8 - discontinued

ACUM 16 IN - 16 OUT cu ADAT!

Audiofire8 ofera acelasi nivel de calitate gasit in renumita Layla3G, dar pe o interfata Firewire, conferindu-i o mult mai mare flexibilitate la utilizare. Cu ajutorul placii, se pot inregistra semnale audio la 24 de biti la o rata de esantionare de 96kHz, cu latenta de monitorizare minima, pe orice sistem de operare Windows XP sau Mac OSX, atata timp cat are un port Firewire.

Audiofire8 este centrul perfect pentru un home studio, indiferent daca este mobil sau nu. Avand 2 intrari universale cu preamplificatoare de microfon si de inalta impedanta, alimentare phantom si potentiometre pentru setarea gain-ului, poti inregistra orice instrument direct sau cu ajutorul unui microfon, in orice locatie.

Doua Audiofire 8 pot fi conectate in lant pentru un total de 32 de intrari si 32 de iesiri.

Toate placile din seria AudioFire au o consola soft speciala pentru mixaj si setari de routing, driverele sunt compatibile ASIO, WDM, GSIF si au arhitectura multi-client; sunt dotate cu intrari si iesiri MIDI si iesire de casti. Placile AudioFire 8 si AudioFire 12 sunt compatibile cu sunete surround 5.1 si 7.1 pentru Windows XP. Driverele sunt disponibile pentru Windows si OSX.
Echo updateaza periodic driverele placilor, ce pot fi gasite pe www.echoaudio.com

  • 2 intrari analogice balansate cu conector Neutrik XLR/TRS combinat
  • 6 intrari analogice balansate pe TRS
  • accepta intrare nebalansata
  • raspuns in frecventa la intrare: 20Hz-20kHz, ±0.1dB, dinamica 113dB A-weighted
  • raspuns in frecventa la iesire: 10Hz-20kHz, ±0.1dB, dinamica 114dB A-weighted
  • THD+n: <0.002% A-weighted
  • phantom power (48V) pe intrarile XLR
  • 8 iesiri analogice balansate pe TRS
  • Multiple rate de esantionare: 32k, 44.1k, 48k, 88.2k,96k
  • S/PDIF coaxial si optic la 24 bit/96 Khz
  • ADAT I/O
  • MIDI I/O
  • WordClock I/O
  • iesire de casti pe jack 1/4", cu amplificare
  • DSP pe 32-bit / 1.6 gigaflop pentru mixare interna si monitorizare cu latenta aproape nula
  • carcasa montabila-rack
  • 2 porturi FireWire

Cod articol: ECHAud_1363

Specificații:
Monitorizare de joasa latenta: da
Canale preamp microfon: da
Rezolutie maxima: 24-bit / 96kHz
S/PDIF: da
Tensiune fantoma 48V: da
Wordclock: da
Canale I/O ADAT optice: nu
Iesire casti: da
Iesiri analogice: 8 x 1/4"
Nr. canale I/O: 10 / 10
Intrari analogice: 8 x 1/4"
Interfata: FireWire
Interfata de control integrat: nu
MIDI I/O: da
Drivere: WDM, ASIO, GSIF
Alimentare prin interfata: nu

Evaluările clienţilor:

22.07.2011, 22:43

Super Placa!

Cordonean Alexandru, nu trebuie sa subestimezi placa asta de sunet. Macar de-ar scoate lumea tot ce poate din ea! Toti suferim de branduri si care-i mai scumpa si mai profi, dar la capitolul creativitate mai slaban in Romanica! E bine ca suntem buni la achiztii! Sunt placi mult mai slabe ca asta cu care poti sa faci treburi profi!

12.07.2011, 13:40

Pareri, pareri...

Pentru a raspunde la ultimul post... O comparatie obiectiva intre RME Fireface 800 si Echo Audiofire 8.

Pret (RME/Echo): 1100EUR/500EUR
Intrari analogice: 10/8
Iesiri analogice: 8/8
Preamplificatoare: 4/2 (care pe RME ma lasa total rece, pe AF imi par perfect folosibile)
S/PDIF I/O: 1/1
ADAT I/O: 2/1 (cu mentiunea ca nu merge decat un ADAT concomitent cu SPDIF-ul pe RME)
Wordclock I/O: 1/1
MIDI I/O: 1/1

Optiuni extra pe RME: LTC I/O (o varianta de MTC transmisa prin semnal audio), video IN coaxial, Firewire 800 pe 9 pini (cu o rata de transfer mai mare decat FW400, dar care nu ajuta cu nimic in conditiile de fata, FW400 avand o rata arhisuficienta pentru o astfel de placa).

Din domeniul subiectivismului/testelor proprii/parerilor dupa o serie de teste AB pe forumuri: conversia AD/DA este aproape la fel, RME POATE avand un usor avantaj. Despre stabilitatea si latenta redusa care cica ar fi doar de apanajul RME-ului, aveti o descriere mai jos:
http://www.soundblog.ro/1822/folosirea-laptopului-in-conditii-de-live-si-latenta-dpc/

18.03.2011, 12:39

Amuzant

Sunteti amuzanti cand faceti compatarii intre aceasta placa de sunet si un RME.Diferenta de pret nu consta doar in diferenta de calitate pe intrarile/isirile analogice ci in primul rand in diferenta de optiuni dintre aceste placi, precum si intrarile/iesirile digitale.E complet nepotrivit sa se faca o comparatia cu o placa RME,e ca si cum ai compara un trabant cu un mercedes de ultima generatie...amandoua sunt masini si amandoua merg pe sosea.Nu o sa insir aici lista foarte lunga a proprietatilor RME care lipsesc cu desavarsire aici, va puteti uita si singuri.Aceasta este o placa ieftina, profesionala, insa entry-level.RME este o firma care produce scule HI-end.Nu va mai amagiti ca puteti cumpara cu bani putini scule similare sau apropiate cucele Hi-end.Placa asta o puteti compara cu M-Audio delta 1010 dar niciodata cu RME.Pace.

05.10.2009, 20:42

Raspuns Radu

Latenta trebuie setata de la panoul de control ASIO. Cu cat setezi buffer-ul mai mic (gen 256, 128) ai latenta mai mica, insa aceasta poate aduce ceva probleme daca procesorul nu este unul puternic. Daca ai Sonar 8 cu update la 8.3 asta s-ar putea sa fie problema ta daca face figuri si cu bufferul la 256 samples. Ziceau pe site la Cakewalk, ca in varianta 8.3 nu se snap-uiesc bine la grid ceea ce ar putea cauza decalajul de care vorbesti. Daca asta e problema, treci inapoi la 8.2.
Succes.

16.08.2009, 03:01

latenta

calitate exceptionala a sunetului , dar am o problema cu latenta MIDI, cand inregistrez. Nu stiu care e motivul desincronizarii. Daca inregistrez MIDI , cand ascult ce am inregistrat notele suna desincronizate, de ritm. Daca inregistrez audio e ok.Dar la MIDI am aceasta problema. Cand ascult nregistrarea, aceasta e decalata si nu mai bate pe ritm. E foarte frustrant. Practic eu cant ceva ok si cand repornesc inregistrarea , suna ca o eroare. Oare sa fie de la placa ? .Sau de la Sonar 8 ?. Ma aflu in dificultate. Nu gasesc solutia . Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Dvs folositi Sonar ?. Ce trebuie facut ca inregistrarea sa fie exact pe ritm ? Sper sa-mi oferiti niste raspunsuri. Va multumesc ! si numai bine

23.07.2009, 13:15

Excelenta

Am trecut printr-o multime de interfete audio - (M-audio Firewire Solo, M-audio Fast Track Ultra, Focusrite Saffire, Presonus Firebox, Emu 0404USB) ajungand intr-un final la Echo Audiofire 8. Drivere exista si sunt foarte bune. Eu ca sistem, am un laptop pe care momentan rulez Vista x32 (are si drivere de x64) cu firewire Texas Instruments printr-un express card. Convertoarele sunt destul de bune, insa tineti minte: convertoarele sunt extrem de importante, iar daca doriti calitate impecabila, un convertor AD/DA care sa faca asta este peste $4000. Preamp-urile sunt bune, ofera destul headroom. Ce pot sa zic, eu am gasit in sfarsit o placa de care sa fiu multumit.
PS: Soundcreation este minunat! Echivalentul lui Sweetwater/Guitar Center/Zzounds/etc..

Noroc!

14.11.2008, 23:17

calitate excelenta convertoare de nota 10

Miam schimbat parerea despre aceasta placa. Problema in deteriorarea semnalului se datora cablului asa zis profesional (oxigen free). Nu era vorba de convertoarele placii care sunt excelente.!!!
Dupa ce am folosit un cablu masiv de cupru pe line in,ma declar multumit de aceasta placa . Recomand aceasta placa si referitor la celelalte 2 comenturi care leam scris .....eram nervos ..credeam ca am cumparat o placa semi pro...off cablurile ))))) atentie la cabluri etc.toate conteaza intr-un studio profesional .Numai bine

12.11.2008, 15:38

echo

(va scriu aici deoarece am mesengeru virusat si nu pot trimite mesaje )

Personal nu imi explic de ce exista o deteriorare in semnal. Daca e cum spuneti atunci probabil nu se merita sa achizitionez un RME. Deocamdata nu reusesc sa inteleg de ce nu suna lafel.

O sa incerc sa folosesc niste cabluri mai profesionale decat cele folosite anterior,(care erau tot profesionale).Posibil sa fie din cauza cablurikor pe Line In.Probabil ca e nevoie de niste cabluri masive.

o sa mai incerc si cu un amplificator profesional de casti sa vad ce diferente exista fata de amplificatorul din Audio Fire.Daca nu o sa obtin sunetul dorit probabil o sa optez pt o placa mai buna decat RME.eventual o sa ma intreresez de un Metric halo ..etc Toate cele bune..

12.11.2008, 11:00

Re: O pierdere subtila

Sunt si eu posesor de Audiofire 8 (si anterior de Audiofire 4), si lucrez in mod constant cu ea si un Clavia Nord Lead, si am lucrat si cu Virus TI. Pe sistemul meu de monitorizare nu am auzit diferenta sesizabila de calitate - intr-adevar, o influenta sesizabila asupra calitatii o pot avea o multitudine de aspecte, cum sunt amplificatoarele de casti diferite dintre Audiofire, cele de linie, samd.

Cum ati facut A/B-ul intre inregistrare si sunetul "live" al claviaturii?

12.11.2008, 02:26

o pierdere subtila la calitatea sunetului LA Audio Fire 8

Nui nici o gluma...
Referitor la ce spuneam Am conectat Virus TI si Motif XS pe line in,in Audio Fire 8. Ca monitoarizare am folosit casti de studio AT gama de varf cumparata de la dvs 500 ron.
Comparatia dintre sunetul direct al calapelor si sunetul trecut prin Audio Fire a fost facuta prin iesirea de casti a placii respective Audio Fire (amplificatorul) si iesirea de casti a clapelor respectiv amplificatoarele .

Am considerat ca la Audio Fire 8 IESIREA DE CASTI E LAFEL DE BUNA SI DE EXACTA ca iesirile din spate, respectiv cele pt monitoare..etc

Intradevar prin iesirea de casti a placii respective sa constatat o deteriorare.Credeam ca e posibil sa fie
de vina preamplificatoru placii de sunet.Si totusi ma indoiesc deoarece Virus TI cand a fost conectat prin USB in calculator a dat un semnal identic prin Audio Fire (respectiv amplificatorul ei de casti).In aceasta situatie a intrat in functiune placa de sunet cu care e dotat Virus TI, si Audio Fire a fost folosit doar ca redare de semnal, si a fost ok.

La Audio Fire 8 posibil sa fie de vina algoritmu care face conversia prin intrarile din spate Spre exemplu la o melodie compusa in Motif XS se auzea o diferenta destul de marcanta. Am ascultat direct din Motif XS cu castile AT si se auzea cristal , fiecare detaliu.Apoi am inregistrat in DAW prin Audio Fire line in. Am scos castile din Motif XS si leam introdus in Audio Fire ,urmand sa constat diferenta.Si intradevar se constata o diferenta.Se auzea bine dar nu mai era cristal ,nu se mai simtea acelasi detaliu in sunet.
Am facut aceasta comparatie de peste 30 de ori .Cred ca sunt de vina convertoarele de pe line in.Cred ca acolo se piierde ceva .In plus daca e de vina amplificatoru de casti din Audio Fire 8 ar insemna ca mai trebuie sa-mi cumpar un amplificator de casti separat si astfel ajung la pretul unui RME...
Nici nui de mirare .M a asteptam la prea mult de la o placa de 2x mai ieftina ca RME.In mod clar ceva nu este ok cu aceasta placa si personal regret ca am cumparato.Mai binne as fi cumparat un RME (((.In mod cert la RME se folosesc convertoare mai bune decat in Audio Fire. Chiar o sa ma interesez de acest detaliu...da ma astept la asa ceva tinand cont de cat costa un RME......

10.11.2008, 20:12

Re: O pierdere subtila

Am incercat si eu un A/B intre RME si Audiofire - din punctul meu de vedere, sunt suficient de apropiate intre ele pentru urechile mele (si ale altor participanti la teste) incat sa nu merite diferenta de pret, nici pe aproape. Este drept, e parerea mea personala in urma unui A/B non-orb, in care efectul placebo poate aparea. Vizitati si www.gearslutz.com pentru a vedea parerea inginerilor de sunet considerabil mai experimentati decat mine legat de subiectul RME/Audiofire.

Legat de convertoare - RME Fireface folosesc exact aceleasi convertoare toate placile de generatie noua din seria Audiofire - AKM 4620A. Seria de productie mai veche de Audiofire 8/12 foloseste convertoare CS4272 de la Cirrus Logic, bazate pe tehnologia IIR, care mie imi par usor superioare AKM-urilor noi la capitolul pozitionare stereo, dar au niste posibile dezavantaje (cresterea nivelului de zgomot ultrasonic - peste 50kHZ - care au dus la schimbarea lor cu AKM-uri; vedeti http://www.soundonsound.com/sos/oct05/articles/echoaudiofire.htm pentru o nota explicativa). In urma verificarii de catre un electronist specializat pe audio, partea analogica din jurul convertoarelor Audiofire-urilor este excelent realizata - conteaza la fel de mult ca si convertoarele. Cu ce este posibil sa aiba un foarte usor avantaj RME-urile este partea de clocking.

Fara nici o intentie malitioasa, eu v-as recomanda sincer sa incercati (daca aveti posibilitatea) aceleasi teste, cu un RME, inainte de achizitionarea sa.

07.11.2008, 18:29

Ma asteptam la ceva mai mult

Ma asteptam sa gasesc niste convertoare impecabile la aceasta placa .Se pare ca o astfel de placa costa dublu sau chiar triplu .Am conectat un Virus TI si un Yamaha Motif XS pe LINE IN IN RESPECTIVA PLACA si se pare ca exista o subtila PIERDERE IN CALITATE !! Sunetul nu mai are aceeasi tarie ... se pierde ceva subtil. In mod cert ca un RME HAMERFALL SAU UN METRICHALLO nu o sa dea astfel de necazuri intrun studio profesional.Probabil ca Echo este o placa pro da nu cred ca se compara cu o placa de 3 x mai scumpa...Daca vreti calitate 100% pt toate situatiile mergeti pe produse cel putin duble ca pret