CONSULTĂ UN SPECIALIST: 0356 228 228
SERVICII ACHIZIȚII SEAP CONTACT AUTENTIFICARE menu

Virus!!!

08.11.2004

In ultimii ani producatorul german Access Music a devenit regele sintezei additive virtuale.
In 1997 au scos Virus-ul, care a fost primit cu entuziasm de muzicieni si presa de pretutindeni. Astazi a devenit unealta indispensabila ale muzicii techno (si electro in general).

In 1995 unul dintre intemeietorii firmei, Christoph Kemper a inceput sa experimenteze cu algoritmi de sinteza programate in DSP, iar mai tarziu in '96 s-a alaturat si Guido Kirsch, un alt inginer de renume in domeniu (Oberheim, Waldorf).

In 1999 a aparut a doua versiune (Virus B) ale clapei si intre timp au scos pe piata si formatul soft impreuna cu firma Digidesign: Virus TDM. Acesta fiind un plugin pentru sistemele ProTools.

Nu dupa mult timp a aparut si versiunea C, capodopera Access pana atunci. Aici se numara si Virus Indigo avand acelasi "interior", doar cu un design mai excentric si restrans la clape. Polifonie si multitimbralitate la superlativ, posibilitati de programare neinchipuibile, design unic: nu lipseste din nici un studio din Europa.

Nu de mult timp a aparut Virus Clasic, care insa nu aduce nimic nou. Se pare ca scopul nu a fost numai un model "low-budget" ci mai mult o "tragere de timp". Dar oare ce se mai poate adauga nou?

8 noiembrie 2004: ACCESS isi prezinta noua familie: TI, adica Total Integration. Familia are 3 modele: TI Polar, TI Desktop, TI Keyboard.
Aceste modele pun intr-o noua lumina granita dintre echipamente audio profesionale si instrumentele muzicale. Defapt granita a disparut in acest model. Iata de ce:
- Sintetizatorul se conecteaza prin portul USB la calculator, iar pluginul VIRUScontrol il detecteaza automat si face conexiunea cu programul host (fiind acesta host chiar unul de VST: Logic, Cubase etc.), iar pluginul trimite toate comenzile catre clapa folosindu-l ca o placa DSP pentru generarea tonurilor sau ale efectelor: calitate profesionala, latenta minima, fara consum de timp de procesare ale calculatorului. Setarile pluginului la salvarea songului din host salveaza starea sintetizatorului, automatizarile, astfel totul este transparent, si nu trebuie sa ne concentram chestiile tehnice.
- Iesiri 24bit/192kHz, S/PDIF, MIDI. Ce mai lipseste? Firewire.
- Ce se spune despre polifonie: cca. 80.
- HyperSaw(Tm), termen pentru 8 oscilatoare saw paralele (+1 suboscilator optional), care (dupa specificatiile prealabile nu consuma din polifonie). Indispensabil pentru un sound trance.
- Matrice de modulare cu 6 surse 3 destinatii.
- Un nou tip de cuantizare, modul Knob Quantize: invartirea controalelor sunt cuantizate in functie de tempoul actual.