CONSULTĂ UN SPECIALIST: 0356 228 228
SERVICII ACHIZIȚII SEAP CONTACT AUTENTIFICARE menu

Bösendorfer 185VC Chopin Edition


  • Bösendorfer 185VC Chopin Edition
  • Bösendorfer 185VC Chopin Edition
  • Bösendorfer 185VC Chopin Edition
  • Bösendorfer 185VC Chopin Edition
Bösendorfer 185VC Chopin Edition Bösendorfer 185VC Chopin Edition Bösendorfer 185VC Chopin Edition Bösendorfer 185VC Chopin Edition

Pian acustic premium

  • seria Ultimate Design varianta Grand Piano Vienna Concert
  • model fabricat în onoarea faimosului pianist si compozitor polonez, Frédéric Chopin
  • lungime: 185 cm, greutate: 332 Kg
Variante:
214VC Chopin Edition
214VC Chopin Edition
290 Chopin Edition
290 Chopin Edition
225 Chopin Edition
225 Chopin Edition
280VC Chopin Edition
280VC Chopin Edition
200 Chopin Edition
200 Chopin Edition
170 Chopin Edition
170 Chopin Edition
Bösendorfer
Prețul acestui produs nu este public - pentru detalii va rugăm să întrebați un consultant SoundCreation.
Stoc momentan epuizat: pentru un termen de livrare exact vă rugăm să întrebați un consultant SoundCreation.
Bösendorfer

185VC Chopin Edition - Cu ocazia celei de-a 150-a aniversare a marelui Frédéric Chopin, Bösendorfer a lansat o ediție tribut pentru maestrul pianist născut la Varșovia în 1810. Autor a numeroase compoziții de renume mondial, nocturne misterioase și valsuri melancolice, nimeni nu poate la îndoială valoarea inestimabilă a acestui virtuoso.

În semn de admirație și recunoștință, Bösendorfer a produs modelul Ultimate Design Chopin, inspirat din pianele pe care Chopin a prestat în timpul turului Angliei din 1848, ultimele lui concerte. Un exemplar magnific din lemn cioplit manual, cu accente conservatoare, modeste, de foaie de aur, pe capac, pe capacul claviaturii si pe picioare. Un testament al calității, al tradiției și al istoriei.

Specificații Tehnice:

Lungime: 185 cm

Lățime: 151 cm

Greutate: 332 Kg

Clape: 88

Principiul corpului de rezonanță

În esență, tot corpul pianului, nu doar placa de rezonanță, ajută la formarea sunetului. Coroana pianului constă într-o bucată de lemn special prelucrată de lutieri pentru a permite îndoirea pe silueta interioară a pianului, un procedeu unic întâlnit doar la pianele Bösendorfer. Piesele interioare, lucrate manual din molid, prind viață și devin active acustic atunci când o notă este cântată, formând astfel un corp rezonant complet care permite întregului instrument să vă proiecteze interpretarea. O deosebită abundență de culoare a tonului și un sunet clar și impecabil sunt astfel artizanate. O construcție complexă, realizată meticulos, acordând importanță și celui mai infim detaliu. Acest procedeu face parte din tradiția vieneză de fabricare a pianelor.


De la pianissimo la fortissimo

Un Bösendorfer Grand oferă un control optim al recitalului. Proiectat într-o strânsă colaborare cu artiști și tehnicieni, acțiunea mecanică a clapelor instrumentului este finisată specific în stilul Bösendorfer, concepută special pentru a ajuta pianistul să articuleze perfect recitalul de la un pianissimo delicat până la un fortissimo minunat. Controllability at play.

Corzi de bas unicate

Toate corzile de bas sunt răsucite manual într-un mod specific, întâlnit doar la Bösendorfer. Acest aspect conferă pianului o nuanță sonoră unică și plină de viață. Corzile au miezul din oțel și sunt acoperite manual cu un strat sau două de bronz, oferind instrumentului o tonalitate caldă și specifică în registrul grav


Capodastru Individual
Bösendorfer este singurul producător de piane din lume care oferă un capodastru individual și detașabil aflat în registrul acut, acest aspect vă oferă o ajustare extrem de precisă și un sunet unic de care vă puteți bucura timp îndelungat de la achiziționarea instrumentului.
Procesul de turnare al cadrului
Specialiștii Bösendorfer folosesc o metodă tradițională de turnare pentru a fabrica cadrul pianului, folosind o matriță din nisip. Cadrul este fabricat în Austria și este lăsat să stea 6 luni de zile în afara fabricii; prin acest procedeu se eliberează tensiunea internă rezultată în urmă forjării, permițând cadrului să-și păstreze stabil forma sub tensiunea de 20 de tone exercitată de toate corzile întinse.

Butucul de acordaj

Butucul de acordaj este format din 3 straturi de 7 mm din lemn de arțar, lipite și poziționate transversal pe direcția fibrei. Stabilit pe o placă din lemn de fag roșu, butucul oferă o stabilitate foarte mare a pinilor. Stratul superior are o grosime de 1.5 mm și este din lemn de alun. Fiecare coardă este instalată individual cu mare atenție de tehnicieni, folosind o buclă construită manual special pentru acest procedeu. Avantajul este stablilitatea excelență și de lungă durata a acordajului.

Lemne

Esența unui pian Bösendorfer este molidul lăsat la uscat în mod natural, dovedit a fi cel mai potrivit lemn pentru calitățile acustice excelente. Cele patru anotimpuri, variațiile mari de temperatură, lumina naturală și aerul prepară lemnul pentru scopul sau final de a rezona cu o expresivitate aparte. Spre deosebire de orice alt producător de piane, Bösendorfer folosește mai mult de 80% lemn de molid pentru instrumentele sale. Un aspect notabil este timpul necesar producției propriu-zise, la care se adaugă și perioada de uscare naturală a lemnului. Astfel, se ajunge la 6 ani de zile pentru a obține sunetul specific și legendar, atât de cunoscut, al pianelor Bösendorfer Grand.


Made in Austria

Pianele Bösendorfer reprezintă nu doar o investițe. Aceste veritabile opere de artă își păstrează valoarea generații întregi de la fabricare. Profesioniști artizani și tehnicieni reușesc să redea atât frumusețea interioară, cât și naturalețea sunetului autentic Bösendorfer care iese în evidență printr-o expresivitate aparte și o dinamică energică. Fiecare notă cântată pe acest instrument prinde viață și este cu adevărat unică. Perioada de lucru estimativă este de aproximativ un an, timp în care specialiștii Bösendorfer lucrează meticulos și cu o atenție sporită, pentru a crea pianul perfect pentru dumneavoastră.


Pentru o ofertă de preț personalizată vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: bosendorfer@soundcreation.ro

Cod articol: Bö185_26954

Evaluările clienţilor: