Blue Sky folosit la post productia audio la Slummdog Millionaire

Cred ca am auzit cu totii despre Bollywood si despre cat este de mare industria de filme din India. Ei bine, la filme de asa o anvergura, calitatea partii audio trebuie sa se ridice la nivelul calitatii filmului.

Inregistrarea sincronizata in industria Indiana de film prinde proportii. Cum inainte dialogul unui film intreg era inregistrat in studio si il inlocuia pe cel original, acum inregistrarea sincronizata la locatie este metoda folosita in prezent. Pentru a face fata cerintelor din industrie, doi ingineri de sunet si anume Resul Pookutty (inginerul de sunet care sa ocupat de post productia partii audio a filmului castigator de Oscar, Slumdog Millionaire) si Akhilesh Acharya, au hotarat sa isi infiinteze propriul studio si anume Canaries Post Sound.

Camera principala a studio-ului Canaries Post Sound, conceputa special pentru a fi folosita la post productia audio de film, este folosita pentru editarea de dialoguri, de ambianta si de tot ce presupune design de sunet. Pentru aceasta s-au gandit ca cel mai potrivit ar fi un sistem cu managementl al basului.

While scouting around for suitable monitoring speakers, I came across a couple of sound designers from Skywalker Sound in LA. They had designed these beautiful speakers called Blue Sky monitors as part of a fantastic sounding, THX certified chain. After auditioning them in LA, I decided that this was it…”

Resul Pookutty”  – Canaries Post Sound Mumbai

canaries

In consecinta camera mare in studio-ul Canaries Post a fost echipata cu un sistem Blue Sky – Sky System One, probabil primu de acest fel in India.

Primele doua proiecte ale Canaries Post Sound au fost versiunea Hindi a filmului Slumdog Millionaire (care i-a adus lui Resul Poottky premiul Oscar pentru cel mai bun mixaj audio) si filmul Ghanji care a fost cel mai mare blockbuster in ceea ce priveste veniturile.

Acest articol este o mica parte dintr-un articol mai amplu pe care il puteti citi AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.