Nou: Novation Launch Control – implementare MIDI standalone

Ca urmare a celor mai recente dezvoltări de firmware pentru Launch Control și Launch Control XL, ambele unități pot fi folosite independent de calculator, prin convertoare USB-MIDI – ex. Kenton MIDI USB Host sau iConnectMIDI 4+ – ce oferă implementare completă MIDI prin conexiune standard DIN cu 5 pini.

Acestă implementare nouă oferă un avantaj major pentru cei care vor sa folosească controalele seriei Launch pentru alte echipamente hardware, fără necesitatea conectării la calculator. Mai jos puteți vedea cum CALC folosește Launch Control XL și Kenton MIDI-USB pentru a controla un Elektron Octatrack.

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/embed/V0Mo6dk8lL8″ width=640 height=360 ]

Editorul software gratuit pentru Launch Control și Launch Control XL permite programarea a până la 8 pagini de asocieri de parametrii și salvarea lor pe unitate, în setup-ul lui CALC, el poate controla oricare parametru din cele 8 piste audio ale Octatrack prin folosirea difetitelor pagini pentru fiecare pistă.

CALC (aka Chris Calcutt, Novation Product Specialist) spune: „În setup-ul meu, faderele Launch Control XL sunt permanent asociate la nivelele de volum al track-urilor de pe Octatrack, iar adițional am 8 pagini cu alți parametri – o pagină per track – ce permite posibilități de control exhaustive”.

Calc&NDF_Body-Image_0_0

Intr-o altă dezvoltare înrudită, recentul lansat FH-1 de la Expert Sleepers transformă Novation Launch Control într-un puternic Control Voltage sequencer de sine stătător pentru synth-uri modulare, iar adițional permite folosirea Novation Launchpad ca un step-sequencer pe 8 părți pentru programarea tobelor sau a triggerelor.

Mai jos, Nick De Friez (Novation Brand Manager) vă arată operațiile le de bază:

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/embed/vlSCLAWlSZg” width=640 height=360 ]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.