George Hora – Interviu

George Hora, este la ora asta unul dintre cei mai in voga producatori muzicali din Romania. Multe hituri de succes din ultimii ani ii poarta semnatura, dintre acestea mentionand Puya -„Undeva in Balcani” Kamelia – Come Again, Voxis & Dj Andy – to the Moon, etc.

George a inceput sa compuna muzica de la varsta de 15 ani. Atunci si-a format prima trupa pop, impreuna cu sora lui, Kamelia, in care activa atat ca si artist dar si ca producator executiv si compozitor. Dupa cativa ani de studii muzicale a inceput si treaba serioasa. Au inceput colaborarile cu nume consacrate din muzica romaneasca. Activ, Sistem, Crush si Alexandra, sau Puya sunt doar cateva din numele mari cu care a colaborat. Noi am avut ocazia sa stam putin la povesti cu el iar de acolo a reiesit micul interviu de mai jos.

 

Soundblog: Salut George!
George H: Salut !

Soundblog: Spune-ne cine e George Hora in exact 18 cuvinte?
George H: Un tanar producator/compozitor/artist din Romania care in ultimii 10 ani s-a antrenat pentru urmatorii 40   HAHAHA

Soundblog: Ai produs atatea piese, multe dintre ele sunt Hit-uri. Spune-ne si noua formula magica.
George H: TOBA BAS SI VOCE  HAHA  asta e formula Pentru mine daca aceste 3 elemente sunt de 5 stele atunci si restul poate sa ajunga acolo. Cel putin in muzica mainstream VOCEA trebuie sa fie de 5 stele. Ea este o stea in sine. Deci trebuie sa straluceasca 😀

Soundblog: Spune-ne filozofia ta in relatia om-unealta, in ceea ce priveste productia muzicala.
George H: Niciodata nu am sa dau credit uneltelor. Asta e clar. Omul face diferenta. Dar intotdeauna cu cat stii mai multe despre unelte ca si om, profesional vorbind, vrei si tinzi sa ai ce e mai bun.

Soundblog: Insira 5 elemente din studio-ul tau fara de care nu ai putea sa lucrezi. Poti sa incluzi orice.
George H: Monitoarele mele vechi ALESIS pasive MKII, Clapa ( Motiful meu ES 6 ), FL STUDIO ( raiul meu pe pamant pentru aranjare de drums si nu numai ), Pinguin Audio Meter si mai nou Focusrite ISA ONE 😀

Soundblog: Spune-ne putin despre colaborarea ta cu Focusrite. Esti endorser acum?

George H: Da. Dupa multe cautari de preampuri am ajuns sa incerc si sa folosesc Focusrite Isa One. Apoi reprezentantii Focusrite mi-au propus o colaborare si am fost mai mult deca t bucuros sa accept. Deocamdata relatia dintre noi e foarte ok acum si sunt sigur ca in viitor va fi si mai buna.

Soundblog: De ce ISA One?
George H:  Eram in cautare de un preamp bun de voci si instrumente iar niste prieteni buni mi-au recomandat sa incerc ISA One de la Focusrite. Am incercat multe preampuri si nu a m fo st convins de nici unu din ele. Cand am incercat ISA One am stiut ca el este castigatorul. Si apoi Focusrite este un brand dedicat si am stiut ca nu au cum sa dea gres.
Isa One este o SCULA foart e versatila pentru recording pe MIC si pe Line. Recent am inregistrat cu VOXIS o varianta live acoustic a piesei Tell me everything folosind pentru voce si chitara doar ISA One Digital. Sound ul este foarte cald si curat. ISA One e exact ceea ce am nevoie.

Soundblog: Daw-ul folosit?
George H: Multi ani am folosit foarte mult LOGIC 5.5.1 pe PC cu FL Studio . Cubase si Protools mai rar , in functie de clienti. Ableton Live pentru unele inregistrari si performance uri live.
Pe viitor probabil o sa raman pe FL STUDIO pt tobe, LOGIC 9 pe MAC si CUBASE si ABLETON LIVE pe PC.

Soundblog: Ti s-a intamplat vreodata sa scoti o piesa tare dintr-o greseala sau dintr-o setare gresita?
George H: Sa scot o piesa tare din greseala nu, dar sa scot un sound foarte inedit din greseala da, de la vre-un synth din LOGIC cu o compresie si eq gresit sau un delay pe care am adaugat flange, stereo spread reverb si pana la urma a iesit ceva inedit.

Soundblog: Ti s-a intamplat pierzi un proiect pentru ca s-a blocat computerul?
George H: NU. Am pierdut multe piese..negative pe la 15..16 ani cand le faceam pe clapa direct pe un workstation Yamaha Psr 7000. Se lua curentul si nu apucam sa salvez pe discheta. Asa ca reluam productia de la zero HAHAHA…ce vremuri…

Soundblog: Iti faci singur mixaju si masteringul?
George H: Da. Am invatat in timp sa nu mai depind de altii.

Soundblog: Soft sau hardware?
George H: Soft totul, UAD si plugin-uri third party.

Soundblog: Esti multumit de industria muzicala din Romania? Ce ai schimba ?
George H: Da, sunt super multumit HAHAHA. E o pepiniera de talente mondiale 😀 De schimbat nu as schimba nimic momentan. Consider ca e pe directia cea buna si se mentine.

Soundblog: Da-le un sfat tinerilor producatori.
George H: Sa nu faca muzica decat daca nu au alta varianta HAHAH si daca le place cu adevarat domeniul asta!

Ultima intrebare care nu are legatura cu muzica:

Soundblog: Sani, Fund sau Fata?
George H: Intotdeauna am fost fan FATZA!  HAHAH  dar mi am dat seama ca se poate si mai bine 🙂

Soundblog: 🙂 Merci George pentru timpul acordat si speram sa auzim cat mai multe hituri anul asta semnate Goerge Hora.
George H: Intotdeauna e o placere sa stau la povesti cu prieteni buni si cat despre hituri sa va asteptati la cateva bombe vara asta!

 

 

Pentru informatii despre George Hora:

Fan Page : www.facebook.com/GeorgeHoraOfficial
http://www.youtube.com/user/Studio66
http://twitter.com/GeorgeHora
http://georgehora.blogspot.com/

Un comentariu la „George Hora – Interviu

  • 28 august 2011 la 6:46 am
    Permalink

    hahahaha mai schimba fata hahaha ce tare hahahaha la revedere HAHAHAHHAHAHAHAA pffff
    P.S. hahahahaha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.