Marshall Major – Primele casti Marshall

Intro

De obicei cand auzim de numele de Marshall automat ne gandim la amplificatoare de chitara, la Slash, la concerte rock cu scene tapetate de amplificatoare negre cu auriu si cu un logo alb in mijloc. Si pe buna dreptate pentru ca la fel as fi facut si eu pana cand un coleg imi spune: vine cineva sa ne arata niste casti Marshall… Marshall face casti?  Se pare ca da. Si intr-adevar spre uimirea mea am ocazia sa ascult printr-o pereche de casti Marshall. Daca tot am ocazia, am considerat ca ar fi corect sa fac si o recenzie.

Prima intalnire am avut-o cu ambalajul care de la distanta poate parea ieftin, dar la o privire mai atenta se vede defapt calitatea si stilul ambalajului. Castile vin intr-o cutie de carton culoarea naturala inscriptionate cu logo-ul si alte informatii de interes general. Cand am deschis cutia am dat de o pereche de casti prinse frumos pe un suport tot din carton.

Aspect

Inca de la prima vedere castile par ok. Atat calitatea materialelor folosite cat si finisajele. Pe partea exterioara a castilor au un plastic cu textura Tolex-ului folosit pe amplificatoarele de chitara. Un logo mic Marshall alb completeaza aspectul exterior al castilor. Proportionat perfect si amplasat bine  insufla foarte mult feeling-ul caracteristic Marshall. Rama de plastic exterioara este dintr-un plastic aparent rezistent  cu textura satinata fina.

Banda pentru cap are un burete destul de gros, comod invelit in piele ecologica, iar pe interior troneaza semnatura legendarului Jim Marshall, fondatorul marcii.

Castile sunt supra-aurale si relativ comode la inceput , dar exista posibilitate mare ca la folosinta de lunga durata sa nu mai fie atat de comode, ci chiar deranjante. Perinitele castilor au un burete moale acoperit la fel cu piele ecologica. Difuzoarele sunt acoperite cu un material impletit care aduce destul de mult cu sacii de in sau canepa. In interiorul benzii de cap chiar la incheietura cu casca in sine au o banda metalica aurie caracteristica amp-urilor, cu logo-ul Marshall. Vin cu un cablu spiralat de aprox 2,5 m. Conectorul e jack mic si e compatibil cu orice mp3 player, iPod, iPhone samd.

Aspectul lor este in general retro, dar cu o tendinta spre modern. Sunt destul de cool si daca le-ati avea cu siguranta ati determina cel putin un prieten sa isi caute si sa isi cumpere o pereche.

Sound, specs.

Sa trecem putin la sunet si partea tehnica. Dupa specificatii aceste casti se prezinta destul de bine. Coboara pana in 20Hz cu toate ca perceptia umana nu coboara pana acolo. Membrana difuzorului este de 40 mm, puterea nominala la intrare de 15mW si impedanta de 32 Ohm +/-15% la 1kHz.

Putem spune si despre sunet cateva chestii. La ascultare, parerile au fost impartite. Unii colegi spuneau ca suna bine, altii ziceau ca suna doar tare. Am sa insir cateva pareri dupa care am sa va las pe voi sa trageti o concluzie.

Ca si volum ele au o rezerva mare deci nu cred ca o sa fie vreo problema in acest sens. Daca le folosim spre exemplu cu un laptop sau un pc conventional pe iesire de casti din placa de sunet si urcam volumul, devine prea mult. Ca si frecvente sunt destul de pronuntate pe medii si medii inalte, fapt care la un volum mai ridicat poate deveni deranjant. Pe frecventele joase stau destul de bine. Nu duc lipsa si nici nu sunt umflate ca la majoritatea castilor de hifi pe care le intalnim prin comert.

Din pacate un aspect destul de neplacut este lipsa stereofoniei, de aceea sunetul redat este focusat intr-un loc, fapt care nu le face foarte multa favoare. Au un sunet destul de mic, fara pic de spatiu. Mie personal nu mi-a placut foarte mult acest aspect. Comparativ cu alte casti cu care le-am comparat se simtea destul de mult lipsa stereofoniei.

Concluzie

Ca sa facem o incheiere si sa tragem o concluzie as putea spune ca Marshall Major stau mai bine la capitolu aspect decat la capitolul sunet. Asta nu ar trebui sa va descurajeze totusi. Ele suna bine, dar arata si mai bine… Asa trebuie sa va ganditi. Daca ati avea ocazia le vedeti si sa le incercati ati vedea despre ce vorbesc. Ele costa 420 lei si le puteti lua de AICI.

Ca sa si incheiem cu mica noastra recenzie am sa dau niste note pur personale.

  • La aspect le dau nota 4 din 5
  • la sunet le dau 3 din 5
  • La raport calitate pret le-as da un 4 din 5

 

 

 

6 comentarii la „Marshall Major – Primele casti Marshall

  • 14 decembrie 2011 la 3:41 am
    Permalink

    Tin sa te contrazic,am probat castile intr-un magazin apple si am ramas impresionat,sunetul este incredibil si am ascultat f multe casti,la acest pret eu as spune ca sunt nr1

  • 14 decembrie 2011 la 12:38 pm
    Permalink

    Am si eu aceste casti,sunt extrem de multumit de ele si din tot ce am probat la acest pret sunt cele mai bune.

  • 21 decembrie 2011 la 8:22 pm
    Permalink

    Revin,cel care a scris acest articol a fost foarte corect,dupa ce am ascultat castile in magazin le-am si cumparat de la un magazin online iar dupa 3 zile le-am trimis retur intrucat basul este f slab iar dupa cateva ore de ascultat devin extrem de obositoare,in rest sunau bine,mai ales la prima vedere.

  • 15 februarie 2012 la 8:38 am
    Permalink

    am si eu castile astea. am oscilat intre Klipsch One si Marshall Major. Klipsch foarte confortabile dar prea mult bass. In schimb cind am bagat ACDC ”You shook me all night long” sunetul a fost demential. Foarte bune in zona de medii, un sunet dulce, foarte placut. Bassul exista si tobele se aud foarte bine doar ca nu este exagerat ca la alte casti. Cel mai bine se preteaza pentru classic rock. Subscriu la partea cu confortul. Dupa 1-2 ore devin obositoare deoarece par a fi cam strinse. Dar pentru cel care le foloseste in drum spre munca, scoala etc. sint perfect. Plus ca arata super cool.
    Am mai incercat ceva de la Yamaha (tot on-ear) dar am uitat numele, parca mai bune si la acelasi pret dar deja cumparasem Marshall-ul. Un sunte ceva mai bine echilibrat si cu un bass un pic mai accentuat dar fara a fi obsoitor au cele de la Bowers & Wilkins dar pretul era de 2.5 ori mai mare. Am mai incercat Bose OnEar dar prea mult bass, obositoare. In schimb foarte confortabile.
    Concluzia mea: Marshall Major ofera cel mai bun sunet si look la acest pret. Cea mai buna alternativa la pret similar Klipsch One sau acele Yamaha carora le-am uitat numele dar erau open-back.

  • 23 aprilie 2014 la 11:24 pm
    Permalink

    Am aceste minunatii, le am de mai bine de un an si pot sa spun ca nu au rival pe piata in materie de sunet. Pe langa aceste Marshall-uri mai detin si casti Bose MIE2, si Dr. DRE PSD, toate originale.

    Aceste casti nu au fost proiectate pentru muzica gen galagie manele, hip-hop sau cine stie ce alt gen de muzica, doar pentru muzica de genul ROCK.

    Deci ROCK’N ROLL BABY ! sau KEEP IT HEAVY !

    Cheers!

  • 2 ianuarie 2016 la 3:51 am
    Permalink

    de la sennheiser hdr 160 la sennheiser cx 300II, akg si multe altele care nici nu mi le amintesc astea sunt cele mai tari casti de pe piata la ora actuala!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.