• Ai ales să spargi gheața și să te faci auzit?
  • Ai deja în cap cum vrei să te faci auzit, ți-ai schițat temele, ai planul pentru conținut?
  • Te vezi deja în fața camerei și a microfonului...
  • Dar nu ai nicio idee ce fel de microfon îți este potrivit?
  • Și încă nu te-ai hotărât care ar fi interfața de sunet potrivită?
  • Eleganța o găsești și în simplitate, ai nevoie de o soluție compactă și ușor de utilizat?
  • Sau butoanele nu au secrete pentru tine și dorești un sistem complex și flexibil care poate fi extins proporțional cu îndemânarea ta?


Prea multe detalii tehnice? Pentru consultanță, contactează-ne rapid!

Îți răspundem cu soluții mai jos. Alegeți tipul de aplicație și îți recomandăm variantele cele mai potrivite:

Planificarea bugetului

Este ușor să supraestimezi necesarul

Fotografii au o vorbă, cel mai bun aparat foto este acela pe care îl ai la tine, același concept este valabil și în domeniul audio. Schițează o strategie de conținut, chiar și nivel conceptual, fă-ți timp, stai de vorbă cu prietenii tăi și adună-ți ideile, astfel vei putea prinde contur în fața camerei și a microfonului, resurse de care vei avea nevoie pentru a-ți pune în valoare povestea spusă. Aceste resurse sunt risipite dacă nu ai un conținut schițat, dar absolut necesare când totul este în ordine, gata de ”lansare”.

Telefonul singur, fără alte accesorii? Cu toate că face poze și filmează plăcut, mai ales în exterior cu luminozitate multă, calitatea microfonului încorporat nu se va apropia de calitatea microfoanelor dedicate înregistrărilor profesionale. Sunetul nu va avea profunzime, detalii și strălucire. Distanța pe care o ai față de microfon în timpul înregistrării se va schimba, iar povestea ta nu va fi corect pusă în scenă, devenind amalgam inconsistent de tonalități schimbătoare și zgomote de fundal care vor obosi ascultătorul. Mesajul trece, dar trece emoția? Va trece corespunzător dacă deții echipamentele necesare, talent și conținut.


cazul elementar

cu un singur vorbitor la microfon

Majoritatea vlogurilor și o parte din podcasteri sunt singuri în fața camerei sau în studioul lor


Dacă există un interlocutor, convorbirea se desfășoară de la distanță prin telefon sau calculator (Zoom de ex.). Iată echipamentele cele mai populare:

Presonus Revelator + căștile HD9

Soluție integrată: Presonus Revelator, microfon care conține o interfață audio echipată cu DSP și amplificator de căști. Un design practic și modern, soluția DSP vă va reduce tot studioul la dimensiunile microfonului, aceasta departajându-l de alte modele existente pe piață în acest moment. Îl recomandăm împreună cu căștile Presonus HD9.

Împreună: 672 RON

Audio-Technica AT2020USB+ + ATH M40

Microfonul AT2020 este steaua micilor studiouri aproape de 20 ani. Noile variante ale acestuia pot fi conectate direct la un calculator, fără a fi nevoie de o placă de sunet profesională. Pur și simplu îl atașezi la un port USB al calculatorului și ești gata de start.

Pentru ca setul să fie complet, îți recomandăm un alt model etalon pentru homestudio-uri, casca M40, tot de la producătorul japonez.

Împreună: 1181 RON

Presonus AudioBox iTwo Studio + Monacor MS-15

Un pachet mini-studio complet pregătit de producătorul american. Îți mai recomandăm doar un stativ de masă de tip braț mobil și ești gata pentru a da startul.

1144 RON

Vrei fără calculator?

Recomandarea noastră, dacă nu vrei să depinzi de prezența unui calculator pentru înregistrare, este un pachet al fabricanților japonezi Audio-Technica și Zoom: Zoom H1 + APH-1 + Audio-Technica ATH-M30. Reportofonul Zoom H1 este modelul entry-level din seria H a producătorului, aceasta fiind una dintre cele mai răspândite și îndrăgite serii, foarte apreciată de către reporteri, ziariști și utilizatori ocazionali.

769 RON

Ești streamer de jocuri? Căști headset recomandate pentru Gaming

Foarte interesant, căștile Audio-Technica BPHS1 există de mai mulți ani în producție, fiind un model dedicat comentatorilor de emisiuni sport de la radio și tv, însă de ceva timp gamerii le-au descoperit și le-au cotat ca fiind soluția ”ultimate” pentru cei care iau jocul în serios.

876 RON

Bazându-se pe vasta tradiție în dezvoltarea diferitelor tipuri de căști hi-fi și a modelelor de studio, precum și pe deceniile petrecute în domeniul microfoanelor, producătorul japonez a dezvoltat acest model de căști dedicat jocurilor online. Pentru un ”gamer” profesionist sau cu pretenții, inteligibilitatea și precizia audio sunt necesare pentru rezultate maxime.

634 RON

când sunt necesare două intrări audio

Două persoane vorbesc/vlogging sau o persoană cântă cu voce sau la instrument

Un nou podium de interpretare artistică


După anul care a forțat sectoare întregi să își reorienteze activitatea, foarte mulți artiști au descoperit o altă viziune în interpretarea din mediul online.

Varianta pentru interpretare muzicală single

Un mixer audio micuț și robust, cu două intrări de microfon și cu două intrări stereo plus efecte încorporate, Yamaha AG06, împreună cu un microfon dedicat studiourilor de broadcast, Presonus PD-70 și cu căștile Presonus HD-9 ale aceluiași producător american, constituie o sugestie corectă pentru a obține rezultate foarte bune.

1677 RON

Ușor extensibil cu încă un microfon PD70 și căști de monitorizare: 2485 RON

Varianta single anterioară cu un microfon de instrument

Mixerul cu două intrări de microfon și două intrări stereo plus efecte încorporate, Yamaha AG06, împreună cu microfonul de broadcast pentru voce, Presonus PD-70, cu microfonul de instrumente Nowsonic Guitar Legend și cu căștile de monitorizare Presonus HD-9.

1677 RON

Varianta cu placă de sunet + microfoane + stativ

Pachetul Presonus AudioBox iTwo Studio plus un microfon de instrument Nowsonic Guitar Legend și un stativ, Athletic MIC-5C.

1109 RON

O variantă de sine stătătoare, cu Zoom Podtrak P4 + microfoane + căști și stative

Dacă nu vrei să depinzi de un calculator, vrei ceva ultra-stabil, eventual te-ar avantaja și accesul la un recorder mobil pentru alte utilizări, îți recomandăm un pachet compus din Zoom PodTrak P4 + Presonus PD-70 + Nowsonic Guitar Legend + Audio-Technica ATH-M40x + Athletic MIC-5C

1680 RON

Notă: Variantele de configurație care includ un Zoom PodTrak P4 pot fi extinse și cu un modul Bluetooth Zoom BTA-2, în cazul în care ai nevoie să introduci wireless un telefon în proiect.
Faci prezentare de machiaje? Soluții pentru un singur prezentator

self-made make up artists

O configurație simplă


Dacă dorești ca masa de lucru să fie aerisită, am evita să îți recomandăm o configurație cu multe cabluri și cu o instalare complicată. Pentru acest caz îți prezentăm trei variante:

Varianta 1 - iRig Video Creator Bundle

Configurație simplă cu trepied, suport de telefon, inel LED de 6" cu culoarea și intensitatea reglabile, telecomandă bluetooth pentru declanșator și microfon lavalieră cu conector jack trrs de 3.5mm. iRig Video Creator Bundle

440 RON

Varianta 2 - iRig Video Creator HD Bundle

O variantă îmbunătățită a celei anterioare, microfon profesional cu diverse conexiuni pentru smartphone-uri (micro-USB, USB-C, lightning), inel LED mărit (10"). iRig Video Creator HD Bundle

838 RON

Varianta 3 - Camera video Zoom Q2n-4k

Această cameră video de captare profesională, cu rezoluție 4k, poate fi utilizată în mod standalone, ca aparat foto-video (poate înregistra pe un card de memorie), sau ca interfață usb echipată cu un obiectiv optic și cu două microfoane performanțe pentru transmitere de sesiuni live. Zoom Q2n-4k

899.00 RON

mini-studio radio

două sau mai multe persoane discută în aceeași încăpere

Varianta 1 - pentru doi interlocutori, sistem bazat pe o interfață de sunet Presonus

Placă de sunet Presonus Studio 24c, în pachet cu două microfoane Presonus PD70o pereche de căști Presonus HD9, două stative și un amplificator de căști.

3126 RON

+ 2x

Varianta 2 - pentru doi interlocutori, sistem bazat pe o interfață de sunet Audient

Placă de sunet Audient Evo 4în pachet cu două microfoane Audio-Technica AT2035, o pereche de căști Presonus HD9, două stative și un amplificator de căști.

4421 RON

+ 2x


Varianta 3 Pro Edition I cu până la 4 vorbitori

Sistem bazat pe o placă de sunet cu 4 intrări de microfon, Presonus Studio 1810c, amplificator de căști, căști premium Audio-Technica M50x - standard de industrie, suport de microfon K&M 23850 și microfonul renumit Rode Procaster, cablu TRS-TRS 1.5m.

9921 RON

+ 4x

Varianta 3 Pro Edition II cu microfon standard de industrie

Sistem bazat pe o placă de sunet cu 4 intrări de microfon, Presonus Studio 1810c, căști premium Audio-Technica M50x - standard de industrie, suport de microfon K&M 23850 și microfonul legendar Shure SM7b folosit în cele mai mari studiouri de broadcast, plus amplificatorul de semnal necesar acestuia.

Notă: acest sistem poate fi extins de la 4 la 8 intrări schimbând interfața de sunet cu modelul Presonus Studio 1824c și amplificatorul de căști cu 4 ieșiri schimbate cu un model cu 6 ieșiri, LD Systems HPA-6 - microfoanele se achiziționează în funcție de necesar, maxim 8, căștile și stativele la fel. Cablurile de conexiune HPA-6/interfață - 2 x Adam Hall 4Star XLRm-TRS 1.5m.

15069 RON

+ 4x

Standalone


mini-studio de sine stătător

Varianta I - noul standard de industrie în podcasting

Consolă de înregistrare și mixaj Rode Rodecaster Pro special conceput pentru înregistrări live pentru 4 interlocutori prezenți în studio plus intrare pentru telefon pentru înregistrarea convorbirilor, bluetooth, preseturi pentru microfoane consacrate, ieșire de căști, ergonomie excelentă, butoane programabile pentru diverse efecte sonore. Înregistrare direct pe SD card sau pe USB. Alege microfoane dintre: Presonus PD-70, Rode Procaster, Electro-Voice RE320, Audio-Technica BP40, Shure SM7B, sau chiar Electro-Voice RE 20, stative de masă reglabile și căști Audio-Technica.

Setup minim recomandat pentru 4 interlocutori: 10041 RON Setup optim pentru 4 interlocutori: 12637 RON

Notă : Variantele de configurație nu includ cablurile necesare.

Varianta II - până la 6 interlocutori

Consolă digitală Zoom Podtrak cu o ergonomie excelentă pentru emisiuni radio, stocare directă pe card și diverse facilități foarte practice. Merită citite specificațiile! îți recomandăm și microfoane de podcasting, stative de masă reglabile și căști Shure.

Pentru 2 interlocutori: 6825 RON Pentru 4 interlocutori: 11555 RON Pentru 6 interlocutori: 16285 RON

Notă : Variantele de configurație care includ un Zoom Podtrak P8 pot fi extinse și cu un modul Bluetooth Zoom BTA-2, în cazul în care ai nevoie să introduci wireless un telefon în proiect.

Varianta III - până la 6 interlocutori

Mixer Zoom LiveTrak L8, conceput atât pentru podcasturi cât și pentru mixaje de trupe. Îți recomandăm microfoane de podcasting, stative de masă reglabile și căști Presonus HD-9.

Pentru 2 interlocutori: 4377 RON Pentru 4 interlocutori: 6999 RON
Meditații la instrument (chitară, pian, vioară, canto)

Predare ore de muzică

Care sunt aspectele principale tehnice?


Diferența dintre înregistrarea unui curs online și predatul în timp real, unu-la-unu, este necesitatea unei concentrații superioare la aspectele tehnice, mai ales la începutul lecției. Stabilirea conexiunii, inteligibilitatea acustică, calibrarea rapidă a imaginii sunt elemente esențiale pentru a te face înțeles. Cu toate că toate aceste aspecte se diminuează ca dificultate odată cu dobândirea rutinei, întotdeauna profesorul va avea o concentrare sporită asupra startului unei ore, iar această concentrare va rămâne constantă în vederea captării atenției, menținerii contactului acustic și vizual cu studentul. De aceea noi vă recomandăm soluții simple, integrate.

Varianta 1 - Zoom Q8 + Gravity MS-23

Camera Zoom Q8, care este specializată pentru înregistrarea calitativă a materialului audio, oferă inclusiv calitate video HD și lentile cu un unghi larg de captare (160 de grade), așa că nu vei ieși din cadru. Împreună cu cu stativul Gravity MS-23 și cu adaptorul Nowsonic FlexMount, formează un setup simplu dar profesional.

1659 RON

Varianta 2 - Zoom Q2n-4k set - o soluție integrată și robustă

Recorder audio/video de înaltă rezoluție. Practic poate fi folosit ca webcam, înregistrează în format 4K și este echipat cu microfoane de nivel profesional. Este ideal pentru predare la distanță. Datorită microfoanelor de înaltă fidelitate, acesta excelează în calitatea captării audio. Dispozitivul Zoom Q2n-4k a avut un succes imens în timpul pandemiei, disponibilitatea sa pe întregul continent fiind în dificultate în perioadele de pregătire a cursurilor online.

894 RON

Varianta 3 - IK Multimedia, set de accesorii audio pentru telefonul mobil

Cele două produse de la acest producător, dedicate echipamentelor audio profesionale mobile, îți oferă o soluție ultra rapidă si accesibilă ca preț pentru predarea cu ajutorul smartphone-ului sau al tabletei. iKlip Grip Pro, un stativ compact pentru smartphone-uri mici și medii, echipat cu un declanșator Bluetooth detașabil, împreună cu un microfon electret condenser (calitate profesională) iRig Mic Cast HD compatibil iOS/Android, dar și cu laptopuri.

633 RON

Soluție Travel

Pentru vlogging, interviuri pe teren sau live-uri spontane


Nu vrei să cari toate echipamentele cu tine sau nu vrei să investești foarte mult în dispozitive complexe? Folosește-ți telefonul mobil împreună cu câteva extensii semi-profesionale.

Kit vlogging

Sennheiser MKE 200 Mobile Kit - Ideal pentru vloggeri și creatori de conținut, setul MKE 200 include un microfon direcțional on-camera SENNHEISER MKE 200, o clemă de prindere pentru smartphone, precum și un mini-trepied profesional Manfrotto PIXI.

473 RON

Microfon atașabil la telefon și prindere echipată cu declanșator Bluetooth

Microfon compatibil cu majoritatea smartphone-urilor iOS & Android. Prindere profesională tip "selfie-stick" echipată cu declanșator bluetooth.

516 RON

Microfon lavalier conectabil în lanț pentru telefon + selfie stick profesional

Microfonul IK Multimedia iRig Mic Lav permite să fie conectat în cascadă astfel se pot înregistra interviuri cu telefonul în medii zgomotoase. Prindere profesională tip "selfie-stick" echipată cu declanșator bluetooth.

Setup cu 2 microfoane: 631 RON

ședinte de fitness, yoga

Antrenori personali

Antrenamente la distanță, întâlniri terapeutice sau înregistrare lecții de dans / antrenamente


Soluții pentru telefon

Varianta cea mai simplă constă într-un suport iKlip Grip Pro și IK Multimedia iRig Mic Cast HD, un microfon semi-profesional dedicat echipamentelor mobile cu sistem de operare iOS și Android.

633 RON

Înregistrare audio cu ajutorul unei plăci de sunet și cu un microfon tip cască

Placa de sunet profesională Presonus Audiobox USB 96 împreună cu un sistem wireless echipat cu un microfon tip cască (fixabil pe cap, acesta oferă libertate maximă în mișcare și inteligibilitate constantă).

1080 RON

Înregistrare audio cu ajutorul unei plăci de sunet și cu un microfon tip lavalieră

Placa de sunet profesională Presonus Audiobox USB 96 împreună cu un sistem wireless echipat cu un microfon tip lavalieră, o soluție mai discretă pentru purtător atunci când intensitatea mișcării este limitată.

1530 RON

Cameră video Zoom Q8 + Gravity MS-23

Camera Zoom Q8, care este specializată pentru înregistrarea calitativă a materialului audio, oferă inclusiv calitate video HD și lentile cu un unghi larg de captare (160 de grade), așa că nu vei ieși din cadru. Împreună cu cu stativul Gravity MS-23 și cu adaptorul Nowsonic FlexMount, formează un setup simplu dar profesional.

1659 RON

Varianta 2 - Zoom Q2n-4k set - o soluție integrată și robustă

Recorder audio/video de înaltă rezoluție. Practic poate fi folosit ca webcam, înregistrează în format 4K și este echipat cu microfoane de nivel profesional. Este ideal pentru predare la distanță. Datorită microfoanelor de înaltă fidelitate, acesta excelează în calitatea captării audio. Dispozitivul Zoom Q2n-4k a avut un succes imens în timpul pandemiei, disponibilitatea sa pe întregul continent fiind în dificultate în perioadele de pregătire a cursurilor online.

894 RON

Înregistrare audiobooks / teatru radiofonic

Tendințe noi și constrângeri


Creșterea popularității cărților audio și restricționarea temporară a activităților teatrului tradițional, au generat tendințe noi care au împins actorii și ansamblurile de teatru să își înregistreze piesele sau să nareze cărți pentru edituri. Dacă ai o voce plăcută sau chiar și pregătire profesională, o astfel de activitate poate să devină un job.

Iată mai jos câteva pachete asemănătoare cu soluțiile create de noi, soluții care acoperă diverse bugete și sunt sugerate de către producătorii de echipamente audio profesionale. Sistemele se pot extinde la două sau mai multe microfoane, plus panourile acustice aferente, în funcție de necesar.

Dacă ai întrebări sau neclarități te ajutăm la configurarea soluției potrivite!

Varianta 1 - set M-Audio

Setul M-audio care conține o interfață de sunet, un microfon, o cască și accesoriile de conectare, împreună cu un panou acustic și un stativ de microfon.

1429 RON

Varianta 2 - set Steinberg

Setul Steinberg care conține o interfață de sunet, un microfon cu shockmount, o cască și accesoriile de conectare, împreună cu un panou acustic și un stativ de microfon.

1555 RON

Varianta 3 - set Presonus

Setul Presonus care conține o interfață de sunet cu două intrări de microfon, un microfon, o cască și accesoriile de conectare, împreună cu un panou acustic și un stativ de microfon.

995 RON

Varianta 4 - set ESI

Setul ESI care conține o interfață de sunet, un microfon, un stativ de masă pentru microfon, o cască și accesoriile de conectare, împreună cu un panou acustic și un stativ mare de microfon.

1041 RON

PLUS

Dorești cea mai simplă configurație posibilă? Ai un telefon care are conector de căști, dorești un sunet clar și să ai mâinile libere?


Îți recomandăm microfonul lavalieră IK Multimedia iRig Mic Lav. Acest model poate fi extins cu încă un microfon similar, o caracteristică perfectă pentru doi vorbitori. Cablul de 1.5m al microfonului IK Multimedia iRig Mic Lav nu este îndeajuns de lung? Nicio problemă, vă recomandăm modelul Audio-Technica ATR3350xiS, acesta are cablul de 3m și poți să stai la o distanță mai mare de telefon.

Notă:
Echipamentele cu conector mini trrs de 3.5mm sunt conforme cu standardul CTIA/AH. Pentru o funcționare corectă te rugăm să verifici compatibilitatea cu conectorul telefonului, dacă acesta acceptă caști audio cu microfon pe fir, compatibilitatea va exista.

O parte dintre sugestiile noastre nu au toate auxiliarele incluse, adaptoare de filet sau cabluri de conectare în principal.
Motivele?
Primul ar fi să nu vă încărcăm cu informații care vor dilua înțelesul configurației prezentate.
Al doilea ar fi distanțele diferite între interlocutori sau echipamente, combinațiile uneori atipice care vor face aproape imposibilă o recomandare universală. Ceea ce vă putem promite este faptul că vă puteți baza pe echipa noastră pentru a vă completa configurația aleasă cu componentele relevante.

Pentru orice fel de întrebare vă stăm la dispoziție!


info@soundcreation.ro

Email

0356-228.228

Sunați pt. informații

Calea Torontalului, DN6 KM 560+800 M, Timișoara

Str. Olimpiadei nr. 21, Oradea

Find us