Softube, plugin-uri care chiar suna !

softubeCand ii spui unui chitarist de un plugin pentru chitara lui, se uita stramb, da din nas si iti tine o teorie intreaga despre sunetul de lampa si ampuri adevarate. Si pe buna dreptate. Pana acum putini producatori de plugin-uri de chitara au reusit sa se apropie cu sound-ul de ceea ce numim un sound adevarat.

„Dar atunci Dumnezeu a creat suedezii”. Si acestia pe langa Clavia, In Flames si Abba au creat Softube.
Softube este o marca suedeza de plugin-uri dedicate in principiu chitarii si chitarii bas cu sounduri foarte bune, calde care simuleaza foarte bine amplificatoare vintage, moderne sau pentru bas. Simulatoare de amp-uri, fie ele vintage de blues, rock sau pur si simplu vintage ori moderne cu tonuri metalice, high gain pentru solistica sau armonie.

Mai jos aveti toate pachetele disponibile spre vanzare si linkuri catre demo-uri audio pentru fiecare.

Simulatoare de amp-uri:

Vintage Amp Room
Metal Amp Room
Bass Amp Room
Amp Room Bundle

Compresoare si egalizatoare:

Tube tech CL-1B
Passive-Active Pack
FET Compressor

Efecte:

Efect Bundle
Spring reverb
Acoustic feedback
Acoustic feedback deluxe
Tube delay

Bass Amp Room

Metal Amp Room partea 1

Metal Amp Room partea 2

Un comentariu la „Softube, plugin-uri care chiar suna !

  • 4 decembrie 2009 la 2:50 am
    Permalink

    Păcat că la noi lumea „merge” doar pe ce se poate lua „dupe net”. Fiind protejate iLok, majoritatea pluginurilor Softube nu ajung în mâinile românilor. Io am testat doar CL1B, FET Comp si Passive-Active Pack. Eq-urile le-am cumpărat instantaneu, singurele care sînt în aceeasi clasă fiind Rangers-urile de la SPL (sunet complet diferit, dar similar la nivel calitativ), AirEq într-o anumită măsură si Nebula care, cu librăriile adecvate, le lasă lejer în urmă pe toate.

    Compresoarele însă sînt the best of the best după părerea mea (le-am comparat cu compresoarele de pe UAD, cu PSP Oldtimer si cu noile CLA de la Waves si bat tot de departe. FET-ul spulberă emulările de 1176 de la Waves si UAD, iar CL1B depăseste cu mult atât ca versatilitate cât si ca profunzime, e mai 3d, ca să zic asa, „opticele” de la UAD si Waves). Sînt pe lista de urgente la cumpărături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.