Prezentare Yamaha RGX A2
Initial cand am vazut chitara Yamaha RGX A2 ma gandeam „Inca o gaselnita a unei mari companii creata in scopuri strict comerciale. Cu LED-uri la potentiometre, finisajul in alb Apple si chei aratand asa nu o sa prinda niciodata”. Asa am gandit pana am avut ocazia s-o vad in realitate si sa pun mana pe ea. In primul rand in realitate arata mult mai bine decat in fotgrafii iar luand-o in mana am constatat ca este si foarte usoara.
Citisem de corpul format din mai multe esente de lemn si tehnologia folosita, dar nu imi imaginam ca este atat de usoara. Pe langa asta corpul are si o forma destul de dinamica si se simte foarte bine in mana. Yamaha RGX A2 are 2 doze humbucker pasive, un potentiometru de volum general si unul de selectie a dozelor. Cel de selectie a dozelor are 2 LED-uri care indica care din doze este selectata. LED verde pentru doza de neck si LED albastru pentru doza de bridge. In ciuda cheilor neobisnuite despre care ai putea spune ca nu poti avea precizie cu ele, sunt foarte precise si surpinzator manevrabile.
Ca si sound chitara este una foarte echilibrata, cum de altfel suntem obisnuiti cu chitarile Yamaha. In ciuda faptului ca chitara este echipata cu doze humbucker, joasele nu sunt atat de proeminente, iar sound-ul general este bazat mai mult pe medii. Chiar si cu un ton de drive cu acorduri deschise, se poate distinge fiecare nota din acordul cantat. Caracterul general este unul cumva vintage dar totusi poti scoate un ton modern si agresiv din ea daca trebuie.
Per general am fost surprins de chitara si am fost suprins intr-un mod placut. Atat de aspect, de sound si de comoditatea generala oferita de aceasta. Daca ati avut ganduri cum ca chitara asta vi s-ar potrivi, probabil asa si este.
Chitara Yamaha RGX A2 vine in dou finisaje : White / Aircraft Gray si Jet Black, costa undeva in jur de 1800 Ron si se poate cumpara de AICI
Salut
Merci pentru prezentare, intr-adevar a fost interesanta, insa as avea o observatie daca imi permiteti.
Nu as vrea sa va jignesc sau sa pun la indoiala pregatirea voastra profesionala, insa m-am obisnuit sa vad prezentari super ok, puse bine la punct, fara greseli si balbaieli de la echipa Soundcreation (vezi inregistrarea vocala), care reflecta intr-adevar profesionalism. Insa aceasta prezentare are multe greseli, atat la montajul video cat si la prezentarea in sine (balbaieli).
Sper ca observatiile sa fie detip constructiv si astept in viitor noi prezentari
Salut
Mersi de observatii! Totusi unde sunt aceste multe greseli care iti distrag atentia de la chitara?
Multumim pentru aprecieri si observatii.
Totusi va rog din suflet, chiar daca videoul in sine nu este unul de un Oscar, dar totusi starneste interesul vostru (precum si tie Janos) pls veniti cu teme pe subiect. Noua ne face placere sa facem videouri ultra-faine, dar conditia e ca voi sa disecati unde-si-ce trebuie.
OFF. Putina paranteza sociologica:
„…insa m-am obisnuit sa vad prezentari super ok, puse bine la punct, fara greseli si balbaieli de la echipa Soundcreation …” – mda. Lumea se obisnuieste cu lucrurile care vin gratis, si dupa o vreme ti se pare firesc sa le primesti, si te revolti daca calitatea lor mai scade cateodata. Nu sunt nici eu o exceptie. M-am suparat si eu pe gmail de cateva ori. „Cum adica are bug-uri??? WTF!” 🙂
Ma uitam acuma rapid ca videoul acesta are putin peste 400 de vizualizari pe youtube. Un singur comentariu/intrebare venind legat de chitara. De la un tip mexican. Iar reply-ul la acest comment e sub orice critica. Uitati-va si voi.
Acuma intentia lui Janos o inteleg, si ar fi binevenita in principiu, daca acesta ar fi prioritar in contextul audio/muzical-educational din momentul de fata.
Daca s-ar lega 12 oameni ca de ce am folosit ampul acela si de ce nu un Vox, Marshall, Blackstar? Sau de ce nu ne-am chinuit mai bine cu un SM57 ca ar fi mai natural la sound-ul comboului? Sau din astea, atunci am fi si noi mai motivati.
Vorbeam cu Omu (probabil cititorul cel mai activ al blogului) acu’ un an. Si el avea pe vremuri un blog de acest gen. Si am cazut de acord ca la noi in tara nu prea se poarta cu comunitatea. Si asta e rau. Avem lunar pe blog cca 2500 vizitatori unici. Din care se fac 8-9 commenturi. E foarte slab. Daca nu ai feedback concret, nu stii pentru cine scrii. Macar te citeste cineva sau e doar un click si pleaca? Scrii un articol. Doua. Iti ia mult timp. 5-6-7-8 ore. (O zi de lucru!) De videouri sa nu mai vorbim. Ca sa facem un video de la cap la coada, pana il vezi pe youtube e 8-10 ore de lucru. Indiferent ca e de 2 minute sau 10. Si aici vorbesc de un video ca cel de sus, nu ca cele teoretice ale lui Alex pentru care el in plus a mai lucrat inca jumat’ de zi sa pregateasca scriptul. E greu sa intelegi ca asemenea rezultate nu cresc in mod natural ca fructul pe pom. Incerc sa inteleg fenomenul, si incerc sa gasesc un raspuns care ne ajuta sa nu ne pierdem pasiunea… THX!
Aceste ganduri le aveam de o lunga vreme, era timpul sa le spun.
ON.
Bineinteles daca considerati ca unele „produse media” ale noastre sunt sub orice critica va rugam sa ne semnalati, ca le vom remedia. 🙂
Salutare
Trebuie sa-ti dau perfecta dreptate Jutas, e foarte simplu sa critici o prezentare, un montaj, etc., fara sa stii volumul de munca depusa. Insa am facut si eu mai demult lucruri din acestea (bine-nteles la calitatea de atunci), o gramada de negative ale unor melodii si mi-a fost foarte greu de acceptat criticile de genu: „..pai dar tu nu auzi cum suna…” sau „…doar de atat ai fost capabi..”, stiind ca am stat nopti intregi ca sa fac un lucru klumea. Deci cam stiu ce inseamna sa intocmest o prezentare, un videoclip al unui produs.
Inteleg si faza „…Lumea se obisnuieste cu lucrurile care vin gratis, si dupa o vreme ti se pare firesc sa le primesti, si te revolti daca calitatea lor mai scade cateodata..”, dar aici intervine si devotamentul fata de ceea ce faci. Poate de multe ori nu est rasplatit dupa asteptarile tale, dar daca un om din 100 se simte bine si i-ti apreciaza munca eu zic ca ameritat sa fac ceva de clasa.
Probabil de accea este doar un singur comment pe youtube, pentru ca, „calitatea” clipului a distras atentia de la produsul in sine. Sincer, la mine acesta a fost factorul care m-a dus sa scriu un coment, cu toate ca am mai postat commenturi si la microfoane si la clape, bine-nteles de alta natura.
La clipul „Magazinul Sound Creation – cand baietii….”, acolo am venit cu o idee, poate nu cea mai buna, dar….
Sa inchei cu commenturile sufletesti, si sa trecem intr-adevar la ceea ce e mult mai important, si anume instumentul in sine. Am citit si pe alte site-uri, dar cam aceleasi lucruri le-am aflat. Intr-adevar este un instrument interesant si merita incercat.
Totusi, ca si o idee la prezentare, ar fi sa fie mai multe zoom-uri la elementele instrumentului, cand se discuta despre acestea, pentru ca sincer, sunt multe denumiri in englesa pe care nici eu nu le-am perceput la prima audiere si poate ar fi mai pe intelesul laicilor (vezi materialul inregistrare tobe).
O alta idee ar fi sa legati comboul prin iesirea de semnal direct la sursa de inregistrare (ma refer la calculator nu la camera video), astfel obtinund un sound mult mai clar, facand astfel reclama si la chitara si la combo. Sincer, la microfon se aude foarte prost, mai ales cand se prezinta „distors pe doza de neck”. Sa nu vorbesc de zgomotul de pana de la inceputul videoclipului.
M-am lungit putin, dar sper ca de aceasta data am putu fi mai de folos.
Salutare
Aaa, am uitat, un raspuns pentru Jutas din data 06.03.2012
„Greseli”
00:53 – se asteapta, se uita in stg
00:54 – 00:56 – pauza, se asteapta
01:10 – si mergem si noi?????
01:48 – 00:50 – pauza se asteapta
05:47 – 06:11 – prezentare elemente chitara (ex: zoom pe componente in colt dreapta sus)
06:11 – fade ou-in
07:44 – fade in
08:05 – pauza, se asteapta
08:22 – pauza, se asteapta
08:52 – 08:55 – se uita in lateral, pauza, se asteapta
09:26 – 09:29 – pauza, se asteapta
09:31 – 09:34 – pregatire pentru prezentare
10:07 – 10:09 – final (fade out)
Deci c-am astea le-am observat. In rest prezentarea este buna, ni se prezinta mai toate detaliile, doar ambalajul are mici greseli.
Salut
Are doze PASIVE alnico!
Bateria e pt ledurile care arata ce doza este folosita…