BLACKBOX RECORDER de la JoeCoe

BLACKBOX RECORDER este un concept nou in cea ce priveste tehnologia de inregistrare live, cu alte cuvinte un “multitrack” pentru secolul 21. Nu mai e nevoie sa va dezmembrati intregul studio de inregistrari pentru a muta intregul echipament in locatia concertului live pentru a-l inregistra.

24 Track  –  24 BIT  –  96kHz

Prezentare

BBR

BLACKBOX RECORDER se poate alinia la orice consola de mixaj prin caile normale de conexiune si nu doar ca permite capturarea showului ci poate captura si proba de sunet pentru a ajuta la pregatirea mixajului si a le permite artistilor sa il auda inainte de inregistrarea finala.In spatii acustice dificile ii permite inginerului de sunet sa obtina cel mai bun balans fara sa oboseasca formatia cu nenumarate repetitii inainte de concert.

BLACKBOX RECORDER are posibilitatea de a inregistra pe 24 piste audio direct pe un harddisk extern cu conexiune USB2 care poate fi automat conectat la statia de lucru audio digitala imediat dupa concert. Avand posibilitatea de a inregistra la calitate de pana la 96kHz si 24 de biti in fisiere Broadcast Wave pe o unitate de disk formatata in formatul standard Fat32 permite utilizatorului de a reda materialul pe orice statie de lucru digitala. Pur si simplu deconectati unitatea de stocare din spatele BLACKBOX RECORDER si il conectati la statia de lucru. Nu este necesara nici copiere sau reasamblare in studioul dumneavoastra si in plus aveti tot materialul inregistrat pe piste separate pregatit pentru un mixaj final perfect. Unitatea este facuta in asa fel incat sa fie cat mai simplu de folsit asta usurand-ui munca inginerului de sunet care atunci se va concentra asupra calitati sunetului in sine atat pentru public cat si pentru artisti. Daca BLACKBOX RECORDER este conectat la unitatea de mixaj el implicit armeaza toate pistele pentru inregistrare si doar apasand”record” inregistrarea va porni.Daca butonul “record”va fi apasat din nou el automat incepe o noua inregistrare ca fiecare piesa sa fie inregistrata separat pentru o identificare ulterioara mai usoara.Pentru a termina o inregistrare, butonul stop va trebui tinut apasat timp de 2 secunde pentru a fi siguri ca inregistrarea nu este oprita accidental. Deasemena BLACKBOX RECORDER are si o intrare de “footswitch” pentru a duplica butonul de record ca ingineru sa nu fie nevoit sa paraseasca pupitru.

BBR-panou frontal

Caracteristici:

* Recorder audio pe 24 piste

* Conversie 24bit/96kHz

* Interfata simpla

* Latenta zero

* Intrare mini DIN de tastatura pentru a putea numi sau redenumi piesele pentru a putea fi usor identificate in studio

* Inregistrare in format BWF pt unitati standard USB2 de stocare cu posibilitate de importare directa in DAW

BLACKBOX RECORDER a fost conceput in asa fel incat sa fie foarte simplu de manipulat. Panoul frontal contine familiarul set de controale care le contine fiecare unitate de inregistrare pentru a fi simpla de inteles operarea acestuia.Asta e foarte important, obiectivul principal al inginerului de sunet in timpul spectacolului fiind calitatea sunetului.Unitatea fiind conectata in consola ea implicit armeaza toate pistele si este pregatita de inregistrare; trebuie doar apasat butonul “record” si inregistrarea incepe. Pe fiecare canal exista un indicator cu 3 LED-uri. El indica nivelul semnalului de intrare pe fiecare canal pentru a fi siguri ca inregistrarea nu este prea “fierbinte” si pentru a putea ajusta ulterior nivelul fiecarui canal.. Luminozitatea lor se schimba in functie de nivel, oferind o prezentare mai precisa. Deasemenea exista si posibilitatea monitorizari separate a fiecarui canal.

BLACKBOX RECORDER are si un ecran principal care indica cat de mult s-a inregistrat si cat spatiu de stocare mai este disponibil pe disk. Unitatea mai are in plus si o intrare de tastatura pentru a putea denumi cu ajutorul ei piesele pentru o mai usoara identificare a pieselor inregistrate si care urmeaza a fi mixate ulterior.

In plus exista 4 butoane cu functiile:”Menu/ok”, “Loop”, “Mark”,”back” cat si o roata care controleaza setarile mai detaliate ale unitatii si care seteaza reperele pentru puctele de pornire si oprire ale “loop-urilor” .O caracteristica importanta a BLACKBOX RECORDER este ca pana la 4 unitati pot lega in lant pt inregistrari mai mari de 24 piste.O alta caracteristica importanta a lui BLACKBOX RECORDER este ca intrarile sunt directionate direct catre iesiri prin relee, in afara situatiei de play-back. Asta ofera un nivel in plus de siguranta si anume chiar daca sursa de curent a BBR-ului va fi sa cada, semnalul audio catre PA nu va fi afectat in nici un fel.

In interiorul structuri meniului toate variabilele cheie se pot modifica: sample rate-ul , care piste sa fie armate pt inregistrare, setarile pentru ceasurile audio digitale, pentru a se da nume inregistrarilor, setarea nivelelor de intare si iesire a semnalului audio, si a seta puncte pentru “loop-uri­”.

Din momentul in care se apasa butonul”record” unitatea implicit aplica modul “playback lockout” pentru a ne asigura ca nu se apasa accidental butonul de “playback” in timpul spectacolului.

BBR-panou spate

Specificatii:

Frecvente suportate

44.1 kHz, 48 kHz, 88.2kHz, & 96kHz

Latenta (line in catre line out)

Zero

Intrari analogice

nivele – 10 dB / +4 dB

nivel max la intrare + 22 dBU = 0dBFS

conversie A-D :24 bit/ 96 kHz    106dB S/N; 94 dB THD+N

Iesiri Analogice

nivele – 10 dB / +4 dB

nivel max la iesire + 22 dBU = 0dBFS

conversie D – A :24 bit/ 96 kHz    106dB S/N; 94 dB THD+N

Panou control spate:

Intrari/iesiri analogice

3 x 25  conectori D-type furnizati impreuna cu adaptori la jack stereo 1/4”

Iesiri “loop trough

8 jackuri mama stereo  doar pt canalele de la 17 la 24 . varf = send, inel = return

Monitorizare

Iesire cu jack stereo de ¼” : iesire de casti

Control si sincronizare

1 x mufa jack mama de ¼” pentru Footswitch

1 x mufa DIN cu 5 pini pt: MIDI Time code si MIDI Machine control

1 x mufa D-type tata cu 9 pini pentru protocol Sony P II

2 x mufe RCA pentru AES/SPDIF

Alti conectori:

1 x USB2 interfata pt harddisk (480 Mb/s)

1 x miniDIN: intrare de tastatura PS2

1 x intrare de curent de 2,5 mm. adaptor curent inclus

Specificatii fizice:

Montabil in rack standard de 19” , inalt de 1 unitate

Dimensiuni  425mm x 150mm x 44,4mm

Greutate 2,1 kg

Intrare DC 7,5V – 15V

Consum: <18W

Optionale:

Interfata AES/EBU furnizeaza 24 de canale cu intrare si iesire digitale catre AES-3 cu 3 conectori D-type.

Interfata ADAT furnizeaza 24 de canale cu intrare si iesire digitala prin 6 conexiuni TOSlink(aceasta optiune restrictioneaza frecventa la 44.1kHz sau 48 kHz).

Interfata Ethernet poate sa furnizeze viteze de pana la Gigabit Ethernet pt transferuri intr-o instalatie permanenta.

Intrari / iesiri balansate: optiunile de balansare accepta si furnizeaza semnale balansate electronic.  Pini conectoarelor D-type au fost concepute in asa fel incat sa se poata folosi aceleasi cabluri de intare / iesire ca si la varianta standard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.