Noutati Musik Messe 2011

Ca in fiecare an, si anul acesta am fost prezenti la Frankfurt Musik Messe, cel mai mare targ din industria muzicala din europa. Aici sunt prezenti ca si expozanti, cei mai mari producatori si cele mai mari nume, incepand cu Fender, Gibson, Ibanez ca si chitari si pana la Solid State Logic, Focusrite, Api, samd. Anul acesta ca in fiecare an dealtfel s-au lansat o multime de echipamente noi si interesante iar despre cateva dintre ele, care ni s-au parut interesante, o sa vorbim putin astazi.

Focusrite

…au lansat anul acesta Scarlett, noua serie de interfete audio pe USB. Acestea vin in 2 modele: Scarlett 8i6 si Scarlett 18i6. Acestea vin echipate binenteles cu renumitele preamplificatoare Focusrite.

Scarlett 8i6 ofera 8 intrari, 6 iesiri, 2 preampuri de microfon,S/PDIF si MIDI. @ intrari de instrumente Hi-Z va permit conectarea de instrumente direct fara a mai avea nevoie de cutii DI. In cutie veti mai putea gasi si Scarlett VST/AU/RTAS Plug-in Suite care este o selectie de plugin-uri care va vor face munca putin mai usoara. Iesire de casti cu control de volum si un control de volum pe iesirea principala stereo veti mai gasi pe panoul central al interfetei.


Scarlett 18i6 ofera pe langa cele 2 preampuri de microfon, 6 intrari analogice cu care va puteti inregistra instrumentele din trupa. Cu ajutorul conexiunii ADAT va mai puteti conecta si un preamplificator  cu mai multe intrari ca OctoPre MK II de ex, si mai aveti instantaneu inca 8 intrari separate pentru a inregistra si tobele. Deasemenea si aceasta este prevazuta cu conexiuni MIDI si S/PDIF.

 

Deasemenea Focusrite au prezentat in premiera si Focusrite Control 2802 despre care puteti citi in articolul anterior de pe blogul nostru.

 

Novation

…prezinta in premiera la aceasta editie a targului MusikMesse, consola de control pentru Dj, Novation Twich

Novation TwitchThe Touchstrip Controler, poate parea la prima vedere neimpresionant si carcotasii ar putea carcotii ca ii lipsesc jog-wheel-urile si ca acesta nu ar fi un controler serios. Din contra, le vom spune acestora ca Novation Twitch este chiar mai mult decat doar un controler de DJ.

Ce are in plus acesta fata de alte controlere?

Va spunem noi. Novation au inlocuit clasicele jog-wheeluri cu asa numitele touchstrip, care sunt defapt benzi de control pe tehnologie touch. Cu acestea va puteti micsora sau mari lungimea unui loop, veti putea derula pana intr-un punct anume din piesa sau executa un backspin fara defapt a invarti ceva. In plus fata de asta, Novation Twitch are si inclus in el si o sectiune extra de „performance controls” care contine 8 paduri pentru controale de cue( identic cu dicer) paduri care va mai permit controlul loop-urilor si va mai permit taierea in felii mici si subtiri a piesei prin functia „slicer” Aceasta este defapt punctul forte al acestui controler, ceea ce il face sa se diferentieze de alte controlere de acest tip. Aceste controale va ofera posibilitati nenumarate de a interveni in mersul piesei si a mixa intr-un mod inedit. Acesta mai are in dotare si 2 sectiuni de efecte: Master Efect si Fader Efect, care va permit sa aveti cate un efect diferit atat pe iesirea generala cat si pe fiecare canal in parte. Novation Twitch are integrata si interfata audio cu 2 intrari si 4 iesiri, precum si o iesire de casti cu putere mare pentru un control cat mai bun la pupitru.

Pachetul contine si software-ul Itch, software conceput de cei la Novation impreuna cu Serato. Binenteles ca Twich poate fi folosit si cu oricare alt software important de Dj ca de ex Traktor sau Ableton Live.

Novation Twitch va fi disponibil pe piata la inceputul lunii Iulie.

 

ESI Audiotechnik

…a anuntat lansarea unei serii noi monitoare de referinta pentru studio numit uniK. Aceasta serie este menita sa completeze seria ESI nEar eXperience, fata de acestea monitoarele din seria uniK ofera un design mecanic imbunatatit cu colturile rotunjite, tweeter ribbon si un driver puternic de joase din kevlar.

 

Seria uniK va include 3 modele de monitoare: uniK 04, uniK 05, uniK 08. Pretul aproximativ al acestora va fi de 950 RON pentru perechea de uniK 04, 760  RON pentru uniK 05 (pret/bucata) si 1250 RON pentru uniK 08 (pret/bucata). Acestea din pacate vor fi disponibile doar la sfarsitul anului 2011.

Aditional, ESI a anuntat lansarea unei noi interfete audio destinat inregistrarilor de pe casetofoane si pickup-uri, numit PHONORAMA, aceasta interfata are intrari RCA/phono ajustabile si software inclus pentru restaurare audio BIAS SoundSaver disponibil pentru Mac si PC. O alta noutate de la ESI este lansarea urmasului placii de sunet MAYA44e si anume MAYA44XTe, diferenta constand in adaugarea de S/PDIF I/O si o intrare de instrument HI-Z la MAYA44XTe.

 

Pe parte de drivere ESI a anuntat disponibilitatea de drivere noi pentru Maya44USB (Windows, Mac OSX 10.7 driver si panel), U24 si U2A (Mac OSX 10.7 panel), DuaFire (Windows 7 32bit,Windows 7 64bit). Pentru interfetele USB-MIDI M4U XL si M8U XL s-au dezvoltat drivere noi ce permit utilizarea a mai multor unitati in serie si capabilitate de multi-client.

 

Vom reveni in curand cu cateva imagini video de la targ!

4 comentarii la „Noutati Musik Messe 2011

  • 13 aprilie 2011 la 8:02 pm
    Permalink

    Mai vrem insight, vise si noutati.

  • 14 aprilie 2011 la 5:31 am
    Permalink

    Ar fi interesant să prezentați și altceva decât noutățile low-end.

  • 14 aprilie 2011 la 1:48 pm
    Permalink

    In video-urile de la Frankfurt vor fi si ceva imagini (nu prezentari) cu API, Neve, SSL, Rupert Neve designs, Chandler Labs, Manley, Quested, ATC…
    Timpul a fost prea scurt pentru a reusi sa facem si prezentari.
    Sunt prea multe de vazut si atins intr-un timp prea scurt, iar multe chestii nu am apucat nici macar sa le vad (Duet 2, Adam A77X, etc.)

    Numai bine,
    Alex.

  • 27 aprilie 2011 la 9:04 am
    Permalink

    nimic nou in zona virtual instruments?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.