AKG Perception 120 USB

akgAKG, una din marcile de varf in productia de microfoane, au lansat de curand primul lor model de microfon cu conexiune USB. AKG Perception 120 USB este numele acestuia si este construit pe platforma lui Perception 120.

Microfonul este destinat in principal aplicatiilor de broadcast si radio dar se poate folosi foarte bine si pentru inregistrari in home studio sau chiar in calatorii, daca cuiva i se pare ca sunetul produs de tren ar trebui inregistrat si pus in mix 🙂

Acesta este plug & play, functioneaza foarte bine cu Windows 7, Vista, Perception120USBWindows XP dar si cu Mac OSX. In aceasta gama de pret este primul microfon cu un convertor Digital-Analogic integrat  la 24 Bit, pentru o calitate mai buna a sunetului si pentru zgomot redus. Acesta mai are si asa numitul „bass-cut filter” care este un filtru pentru reducerea frecventelor joase care pot provoca vibratii ale microfonului acestea nefiind chiar binevenite.

Acesta vine in pachet cu un trepied de masa, o montura pentru stativ si un cablu USB. Pachetul e configurat in asa fel incat il desfaci, il conectezi si esti „ready to go”. Pretul acestuia este undeva in jur de 160 Euro si este deja disponibil.

Mai multe informatii despre el pe site-ul producatorului

akg-perception-120-usb-internals

10 comentarii la „AKG Perception 120 USB

  • 12 februarie 2011 la 5:45 pm
    Permalink

    Salut! M-ar interesa un microfon vocal cu interfata usb, pe care vreau sa-l folosesc in inregistrarea unor saple-uri, ca si „exercitiu”. Sunt incepator si mi-ar prinde foarte bine niste sfaturi. Sper ca ma poti ajuta.
    Multumesc anticipat! o zi placuta.

  • 11 aprilie 2011 la 2:53 am
    Permalink

    Am cumparat acest microfon , dar in timp ce cant vocalul nu se aude in casti , doar dupa ce inregistrez pot asculta ceea ce am cantat . Are micu’ vreo problema sau e posibil sa fie din calculator ?

    Multumesc anticipat ! 🙂

  • 11 aprilie 2011 la 8:42 pm
    Permalink

    Pentru a auzi microfonul în căști trebe activată funcția de software monitoring a programului în care se înregistrează. Cu puțină răbdare se găsește.

  • 16 aprilie 2011 la 3:08 am
    Permalink

    Multumesc frumos pt raspuns 🙂

  • 17 aprilie 2011 la 4:02 am
    Permalink

    Cu plăcere

  • 18 aprilie 2011 la 7:29 pm
    Permalink

    Folosesc Adobe Audition 3.0 pentru inregistrat dar am aceeasi problema ca si Katy.. Unde pot gasi acea functie de Software Monitoring? Imi trebuie urgent un raspuns. Poti lasa un id de mess sau sa explici aici? Te rog 🙂 .

  • 18 aprilie 2011 la 8:44 pm
    Permalink

    Am gasit functia , la monitoring -> audition mix apoi always input , acum se aude in casti desi are ecou , am dat in locul corect ?

  • 19 aprilie 2011 la 11:18 am
    Permalink

    Da, ai dat in locul corect, dar se aude in ecou ca s-ar putea sa nu ai drivere ASIO. Ce placa de sunet folosesti.

    Daca e o placa de sunet integrata sau ceva consumer poti cauta pe Google: ASIO4ALL . Asta ar putea sa rezolve in mare problema ta.

    Daca ai o placa de sunet Creative, poti cauta: KX ASIO.

    Numai bine!
    Alex.

  • 25 august 2011 la 9:53 am
    Permalink

    ECOU: depinde si de programul folosit si de setarile acestuia, CAT SI DE setarile din control panel (daca placa de sunet are asta – deobicei cele „integrate” nu au asa ceva, dar incearca niste setari si la „Sound”/”Volume”).
    Cand zic program, Adobe Audition 3, din cate stiu si am testat, nici macar nu te lasa sa inregistrezi (REC) – e dezactivata functia asta -, daca nu ai placa sunet care suporta ASIO si ASIO instalat.
    Daca nu ai placa de sunet cu suport ASIO, cam degeaba ai ASIO instalat, ca nu ajuta la nimic (iar Audition3 tot nu te lasa sa inregistrezi fara ASIO). Mai mult strica, si ala iti poate da acel „ecou” defapt, daca nu ai placa sa suporte driverul acesta.
    Am incercat programul minimalistic Audacity pe un Rhode Ntk (cu preamp), fara placa sunet ASIO, deci doar pe cea integrata (Realtek) si merge fara „ecou” (delay, defapt – intarzierea redarii semnalului in acelasi timp cu intrarea lui in PC), deci reda in „real-time”, in acelasi sincron cu vocea din fata microfonului (dar asta am setat in „Volume” din Windows – iconita aia cu poza de difuzor, de pe orice Windows). Am dat unmute la Microfon si i-am ridicat volumul. Iti vei auzi vocea in casti si in difuzoare (pe care, eu, le stingeam in testul de mai sus), dar HEI! multe nume celebre s-au nascut intr-un garaj, inregistrand cu magnetofon, casetofon… asa ca, fii realist DAR INVENTIV cu ce ai, deocamdata, si orice facut cu placere va iesi BINE!

    Sper s-ajute.

  • 25 august 2011 la 10:17 am
    Permalink

    P.S. Acum (mi-am amintit de unde am plecat), un mic USB, normal, nu se va „comporta” ca unul normal, dar totusi am incurajat sa mai verificati pe la setari, in special cele din Windows. Si daca nu stiti ceva, puteti cauta in paralel cu intrebatul direct (pe specialist, etc.) si pe forumuri, de ex., mai ales pe cele din afara tarii noastre, deci vorbitoare de limba engleza (unde informatia este mult mai vasta).

    Ma intereseaza un mic pe usb.

    Am gasit ceva interesant, ce s-ar putea sa ne ajute in acest sens:

    „You should generally use these quite close with a „pop shield” between the person speaking/singing and the microphone.
    These can provide very good sound quality, though there may still be a noticeable amount of hiss if you are talking quietly.

    Other disadvantages of USB microphones are:

    You will need to be fairly close to the computer (and its fan noise) due to the length of the USB lead.
    Unless you buy an expensive USB microphone it is unlikely to provide any means of direct monitoring which means that (on Windows) you will not be able to hear the sound from the microphone in your headphones.
    You cannot expand the system to use more than one microphone. Audacity can only access one recording device at a time, so you cannot use 2 USB microphones at the same time.
    Inexpensive USB microphones rarely have a gain control for the built-in pre-amp. If you are recording something that is quiet, it will record at a low level and you will need to amplify it in Audacity which will raise the background hiss. If you are recording something that is very loud there is a danger of overloading the microphone pre-amp and causing distortion.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.