Akai iPK 25 si Synth Station

akai-logoAnul asta la winter NAMM in Anaheim  California cei de la Akai Pro au lansat un controler MIDI destul de deosebit si interesant. iPK 25 e numele lui si probabil va veti intreba ce e cu i-ul acela din nume. Deobicei produsele a caror nume incepe cu i mic au legatura cu Apple. Ei bine nici acesta nu iese din „standarde” si face echipa buna cu iPod Touch sau iPhone.

iPk 25 e chiar o scula misto. Ea e practic o clapa midi care functioneaza impreuna cu iPhone sau iPod Touch. Si functioneaza chiar foarte bine. Controlerul are un fel de docking station pentru cele mai sus mentionate care va controla aplicatia Synth Station instalata pe iPhone.

ipk25

Controlerul are 25 clape „velocity sensitive” roata de pitch si modulation, buton de transpunere octava si 3 butoane directe catre synth-urile din aplicatie, dintre care unul este polifonic iar doua monofonice. Pe langa acestea mai are si doua iesiri audio si o iesire de casti. Aceasta are si o mobilitate totala putand fii alimentata si cu baterii. Controlerul poate fi folosit si ca o clapa midi normala, pur si simplu scoateti iPhone-ul si aveti o clapa midi normala.

Synth Station este o aplicatie cu trei synth-uri VA, fiecare cu trei oscilatoare, cu sequencer si polifonie de 8 voci pentru tonuri si sunete de toba. In plus mai are si un pad XY similar cu cel de pe Kaoss Pad. Aceasta costa 9.99 USD pe Apple aplication store.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.