Waldorf Blofeld Keyboard este un sintetizator virtual-analogic cu claviatura semi-weighted cu 49 de clape, velocitate si aftertouch. Blofeld keyboard este urmasul bine-cunoscutului Blofeld, care a crescut nu doar in greutate si dimensiuni ci si in calitatile pe care le are: pe langa sintetizatorul virtual-analog si wavetable clasic acum dispune si de 60Mb de sample-uri. Dispune de carcasa de metal precum si de un display mare si alimentator intern. Varianta cu finisaj negru.
sintetizator cu claviatura semi-weighted si 49 de clape, velocitate si aftertouch
alimentator intern(100-240V, 50-60Hz)
rotita pentru pitchbend
rotita pentru modulatie
conector pentru sustain pedal
Octave Up / Down
programare flexibila
polifonie de pana la 25 voci
peste 1000 de sunete
carcasa de metal rezistenta
potentiometre din otel
8 butoane
Display grafic 128 x 64 pixeli si LED pentru iluminare alb
MIDI LED
control de volum
comutator pentru pornire
iesire stereo
iesire de casti
intrare/iesire MIDI
interfata USB pentru MIDI
Windows ME minimum, Windows XP sau mai nou recomandat
Mac OS X 10.2 minimum, Mac OS X 10.3 sau mai nou recomandat
greutate aprox. 8 kg
memorie samplere 60 MB
oscilatoare Virtual analog, Wavetable si sample-based
3 oscilatoare / voce
modulare frecvente intre oscilatoare
Microwave II/XT/XTk Wavetable
2 filtre multi mode independente per voce
filtru FM
3 LFO per voce
4 Envelope per voce
arpegiator cu ritmuri programabile (16 pasi)
Interfata
Selectarea preseturilor
Sapte butoane infinit-rotabile, confectionate din otel ofera explorarea in adancime a puterii Blofeldului. Parcurgerea soundurilor preset se face prin rotirea cadranului deasupra butonului de play. Schimbarea bancii utilizate se face prin butonul stang de sub ecran. Butonul din dreapta lui filtreaza soundurile parcurse dupa categoria lor.
Editare
Cei mai frecvent utilizati parametri sunt dispuse pe panoul frontal. Alegi butonul din stanga randului de parametri propus si cu cele 4 butoane rotative modifici direct parametrul din matrice. Aceasta matrice permite controlul direct asupra: formelor de unda ale oscilatoarelor, deplasamentul semitonal, acordaj fin si nivele (filtru cutoff, rezonanta, tip filtru si amplitudine infasurator), parametrii de la doua din cele patru infasuratoare, frecventa si forma de unda LFO (doua din cele trei in total), matrice de modulare, mixaj de efecte, modul de lucru si masura arpegiatorului.
In momentul apasarii butonului rotativ se schimba ecranul la pagina de editare detaliata a sectiunii aferente.
Oscilatoare
Selectand unul dintre oscilatoare se afiseaza pe ecran pagina aferenta tipului de oscilator. Fiecare oscilator, ring-modulatorul si generatorul de zgomot poate fi mixat liber catre intrarea celor doua filtre multi-mod independente. O pagina speciala cu vederea in ansamblu arata rutarea, nivelul si formele de unda ale generatoarelor.
Filtre
Bineinteles, cele doua filtre au pagini dedicate pentru afisarea curbelor de raspuns. Aici vedeti un exemplu al filtrului trece-jos de 24dB. Chiar si filtrul peaptana este afisat grafic. Cele doua filtre pot fi rutate in serie sau in paralel, acest ultim mod permitand panoramarea independenta a celor doua filtre
Infasuratore si LFO-uri
Infasuratoarele pot fi de tip clasic, ADSR, loopate sau fara stadiile de Hold si Release (on-shot). Cu toate acestea avem 5 tipuri de infasuratoare. Cele trei oscilatoare de frecventa joasa (LFO) ofera parametrii separate pentru delay si fade in/out. Aici avem un exemplu.
Modulari
Ce putem face cu toate aceste infasuratoare, LFO-uri si alte surse de control? In loc sa le folosim ca si surse directe de modulatie, le putem conecta usor cu alte destinatii de modulare din matrice.
Si daca toate acestea nu sunt destule: putem crea noi surse de modulare, modificand unul existent prin operatii algoritmice. Suna complicat? Poate. Dar este distractiv chiar si daca nu intelegi ceea ce faci. Modificatorul din imagine creaza o modulatie treptata bazata pe forma de unda continua al oscilatorului LFO1, oricare ar fi forma de unda.
Arpegiatoare
In final, dar nu in ultimul rand sa nu uitam de unul dintre cele mai fascinante arpegiatoare existente in VA-uri, prima oara introdus in Waldorf Q. Pe langa posibilitatile standard (selectia divizarii masurii, setare variatii shuffle, interval de pana la 10 octave, directii) se pot seta si lungimile de note diferite cu accente diferite. Dar se deschide la maxim aria posibilitatilor prin step-sequencerul adaugat pentru editarea patternurilor de arpegiator.
Spectre
Spectre este o unealta pentru crearea si transferul sample-urilor in Waldorf Blofeld cu extensia License SL si Waldorf Blofeld Keyboard. Aceasta aplicatie este compatibila Windows si Mac si este accesibila gratuit pentru oricine de pe site-ul oficial Waldorf.
Ați găsit Waldorf Blofeld Keyboard Black la un preț mai mic la un comerciant din România? Vă rugăm să ne anunțați și vă vom propune o ofertă personalizată.
Oferta speciala este conditionata de urmatoarele:
Firma concurentă trebuie sa fie dealer autorizat pentru Waldorf Blofeld Keyboard Black
Condițile ofertei competitoare să fie similare cu condițiile asigurate de către SoundCreation: să fie pe stoc, cu garanție de retur similară, condiții de livrare similare etc.